Wouter Kusters.
Wouter Kusters.

Film en lezing in Rensenpark

Algemeen

EMMEN - April is ‘de Maand van de Filosofie’. Daarom organiseren Filmhuis Emmen en Filosofiecafé Emmen een film met lezing in de zaal van Loods 13 in het Rensenpark.

Het thema van de filosofiemaand is dit jaar ‘Chaos’. Op woensdag 24 april komt filosoof Wouter Kusters naar Filosofiecafé Emmen voor een lezing over de relatie tussen waanzin en filosofie. De aanvang is 19.30 uur. In het verlengde daarvan vertoont Filmhuis Emmen zondag 28 april vanaf 14.00 uur de film ‘Faith in Chaos’ van Darren Aronsofsky, bekend van onder andere ‘The Whale’. Ruben Endedijk, huisfilosoof van Filosofiecafé Emmen, verzorgt een inleiding bij de film. 

In de lezing van Kusters staat niet alleen filosofie centraal, maar ook Kusters eigen ervaring met psychoses. Kusters is filosoof, taalkundig en publicist. Hij verwierf internationale bekendheid met zijn standaardwerk ‘Filosofie van de Waanzin’ (2014) en publiceerde vorig jaar ‘Schokeffecten - Filosoferen in tijden van klimaatverandering’. 

De film ‘Faith in Chaos’ gaat over de jonge wiskundige Max Cohen. Na een zonnesteek heeft hij een dwangmatige obsessie voor patronen in numerieke reeksen. Als hij ontdekt dat het universum en alles daarin uit spiralen is opgebouwd, krijgen meer mensen belangstelling voor zijn denkbeelden. Geleid door zijn neurose en waanbeelden vindt hij het getal dat de sleutel is om de wereld te begrijpen. 

Meer informatie is te vinden op www.filosofiecafeemmen.nl en www.filmhuisemmen.nl