Afbeelding

Film ‘The Hate U Give’ gratis te zien in Emmen en Klazienaveen

Algemeen

EMMEN - In Emmen en Klazienaveen wordt binnenkort de film ‘The Hate U Give’ vertoond als onderdeel van een campagne tegen racisme en discriminatie. De toegang is voor iedereen gratis na aanmelding. Na afloop is er ruimte voor een gesprek.

De film is op zaterdag 6 april te zien in Loods 13 in het Rensenpark in Emmen. De aanvang is 13.00 uur. Wie er bij wil zijn, dient zich aan te melden via filmhuisemmen.nl. Dit kan binnenkort. Voor Klazienaveen moeten nog een locatie en datum worden gekozen. 

‘The Hate U Give’ vertelt het verhaal van Starr Carter, die in twee werelden leeft: de arme, zwarte wijk waar ze woont en de grotendeels blanke privéschool waar ze studeert. Als ze ziet hoe haar jeugdvriend door een politieagent wordt doodgeschoten, staat ze aan alle kanten onder druk en moet Starr moeilijke keuzes maken. De film is ook geschikt voor jongeren.

Recent onderzoek toont aan dat één op de vier mensen wel eens of vaker wordt gediscrimineerd. Burgemeester Eric van Oosterhout: ,,Helaas blijkt discriminatie nog steeds een realiteit te zijn die te vaak voorkomt. In Emmen erkennen we dat iedereen uniek is, het zijn juist de verschillen die onze gemeenschap zo kleurrijk en boeiend maken. We blijven ons inzetten om deze ongelijkheid te bestrijden en een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen gelijke kansen heeft.’’

Inwoners uit Drenthe die zich gediscrimineerd voelen of die zien dat een ander gediscrimineerd wordt, kunnen dit melden op discriminatie.nl of bellen naar 0800 0880.