Bargeres viert het kampioenschap in de vijfde klasse. Foto: Bennie Wolbers.
Bargeres viert het kampioenschap in de vijfde klasse. Foto: Bennie Wolbers.

Bargeres pakt punt tegen CEC en hijst de kampioensvlag

Sport

EMMEN - De voetballers van Bargeres zijn zaterdag kampioen geworden in de vijfde klasse F.

Pas vlak voor tikt maakte Yorick Zweerink de bevrijdende 2-2 tegen CEC uit een strafschop. Daarna kon het feest losbarsten. Met nog één duel te spelen heeft Bargeres nu een voorsprong van zes punten op naaste belager CEC uit Emmer-Compascuum. Bargeres begon moeizaam aan de wedstrijd, want de blauwhemden uit Emmer-Compascuum ging er vol voor om Bargeres de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Na bijna 20 minuten kwam CEC verdiend op voorsprong. Robin Bazuin wist de bal van af 18 meter langs Bargeres-doelman Bowen Bowyer te plaatsen: 0-1. Nog geen vier minuten later trok Yorick Zweerink de stand alweer gelijk. De topschutter van de 5e klasse F scoorde de 1-1.
Na rust was Bargeres dichtbij de 2-1, maar Casper Dorgelo zag zijn schot voor de doellijn gekeerd worden. Een kwartier voor tijd kwam CEC weer op voorsprong. Invaller Dani Jansen reageerde attent en schoot van dichtbij de 1-2 binnen. Een paar minuten later leek Kampman de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn 1-3 werd wegens buitenspel afgekeurd. Met nog zeven minuten kreeg Bargeres een strafschop na een tackle binnen de zestien en wie anders dan Zweerink wist met zijn 41e treffer van dit seizoen het kampioenschap van Bargeres veilig te stellen. Na tien minuten blessuretijd floot scheidsrechter Koerntjes voor het einde en

Bargeres promoveert naar de zaterdag 4e klasse. CEC zal nu via de nacompetitie promotie moeten afdwingen Komende zaterdag staan de wedstrijden Damacota- Bargeres en CEC-Sc Angelslo nog op de rol. Er is de voetballers van Bargeres veel aan gelegen om de laatste wedstrijd in de vijfde klasse winnend af te sluiten.