De Rhododendron Bloeidagen bij Park Graveland in Wijster bieden bezoekers een ware kleurenpracht.
De Rhododendron Bloeidagen bij Park Graveland in Wijster bieden bezoekers een ware kleurenpracht. Eigen foto

Rhododendron Bloeidagen bij Park Graveland in Wijster

Algemeen

WIJSTER - Park Graveland in Wijster houdt de komende tijd Rhododendron Bloeidagen. Er worden bloeiende rhododendrons en azalea’s aangeboden. Graveland beschikt over het grootste assortiment in Nederland en bedient klanten in binnen- en buitenland.

Rhododendrons zijn er bij Park Graveland in alle kleuren en maten. De bekendste en meest verkochte soorten zijn de Grandiflora en Cunninghams White. Deze staan vaak in parken of bij oude landhuizen. 

Een rhododendron groeit niet snel en struiken met een hoogte van soms wel vijf meter zijn al gauw vijftig jaar of ouder. In kleinere tuinen kunnen soorten worden aangeplant, die niet zo groot worden. Een voorbeeld is de van oorsprong Japanse soort Rhododendron Yakushimanum. Dit is een compacte struik die niet meer dan één meter breed en hoog wordt. Een dergelijke rhododendron past goed in een plantenvak. Ook de Azalea Japonica komt uit Japan. Deze soort is eveneens zeer geschikt voor borders en kleinere tuinen. De lage heester bloeit in het voorjaar met talrijke bloemen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit het grote assortiment rhododendrons en azalea’s bij Park Graveland in Wijster. Als specialist biedt Graveland bovendien een goed advies over de verzorging en toepassing van rhododendrons en azalea’s in de eigen tuin. Op de kwekerij is te zien hoe de planten worden gekweekt en in de parktuin kunnen bezoekers ideeën opdoen.

Eigenaren Jan en Jeanette Graveland zijn als rhododendronspecialisten altijd op zoek naar nieuwe of in vergetelheid geraakte soorten. Ook tijdens de Bloeidagen kunnen bezoekers een aantal nieuwe soorten bewonderen. De Rhododendron Bloeidagen duren nog tot en met 12 mei. De toegang is gratis. Het adres is Drijberseweg 23 in Wijster (www.parkgraveland.nl).