Het filmfestival gaat van start met de romantische komedie 'Love, Simon'.
Het filmfestival gaat van start met de romantische komedie 'Love, Simon'.

Regenboog Filmfestival in Rensenpark Emmen

Algemeen

EMMEN - Filmhuis Emmen en Facet organiseren zaterdag het Regenboog Filmfestival bij Loods13 in het Rensenpark. Bezoekers kunnen genieten van drie speciaal geselecteerde films: Love, Simon, Blue Jean en Una Mujer Fantastica

Het festival begint om 15.00 uur met Love, Simon (2018), een Amerikaanse romantische filmkomedie uit 2018 van Greg Berlanti. De film volgt Simon Spier, een homoseksuele, nog niet uit de kast gekomen tiener die gedwongen wordt om een balans te vinden tussen zijn vrienden, zijn familie en de afperser die dreigt zijn homoseksualiteit op school bekend te maken. 

De tweede film start om 18.00 uur. Het is Blue Jean (2022), waarin regisseur Georgia Oakley laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan die de promotie van homoseksualiteit verbiedt. Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt ze gedwongen keuzes te maken. 

Het festival besluit met de Chileense film Una Mujer Fantastica (2017). Deze filmvoorstelling begint om 20.15 uur. De transseksuele Marina en haar oudere vriend Orlando zijn bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Als hij plotseling komt te overlijden, is het leven zoals Marina dat kende, plotseling voorbij. Er begint een onderzoek en zijn familie sluit haar volledig buiten. Maar Marina laat zich niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn. Een aangrijpend relaas over rouw en veerkracht. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Facet: facet-emmen.nl.

Van vrijdag 6 tot en met zondag 15 oktober is het Regenboogweek. Een week lang volop aandacht voor de acceptatie van personen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of intersekse zijn (lhbti+). Rondom en tijdens de Regenboogweek zijn er in de gemeente Emmen allerlei dingen te doen, zoals een sing-a-long Ja zuster, nee zuster en een filmavond. Het hele programma staat op emmen.nl/regenboogweek.