Susan Sarandon en Geena Davis als Thelma en Louise.
Susan Sarandon en Geena Davis als Thelma en Louise.

Gratis openluchtfilm ‘Thelma & Louise’ in Rensenpark

Algemeen

EMMEN - Filmhuis Emmen vertoont zaterdag in het Rensenpark in Emmen de film ‘Thelma & Louise’. De openluchtvoorstelling is gratis te bezoeken op het grasveld voor Loods 13.

Twee vrouwen, een turquoise Thunderbird en een gaspedaal. Dat zijn de ingrediënten van Thelma & Louise, een ijzersterke roadmovie met feministische inslag. De film begint om 20.15 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Toegang via het hek aan de Minister Kanstraat 16. 

Thelma en Louise zitten allebei vast in een uitzichtloos leven en teleurstellende relaties. Ze gaan een paar dagen op stap om de zinnen te verzetten. Tijdens een tussenstop zorgen de onwelkome attenties van een opdringerige kerel voor een gewelddadige escalatie. 

Al snel worden ze achtervolgd door de State Police en de FBI. De twee slaan op de vlucht in een fraaie Thunderbird cabriolet en blijven ‘on the road’ tot het bittere einde. Het freeze frame-slot is een hommage aan de legendarische buddymovie Butch Cassidy and the Sundance Kid uit 1969. 

Met deze feministische mijlpaal in de Amerikaanse cinema herschreven scenarist Callie Khouri en regisseur Ridley Scott de regels van de roadmovie. Met onweerstaanbaar acteerwerk van Susan Sarandon en Geena Davis (plus Brad Pitt in een onvergetelijke doorbraakrol). Het scenario won een Oscar.

De openluchtfilm wordt georganiseerd door Locacinema, het mobiele filmhuis Emmen. De voorstelling is mede mogelijk door een bijdrage van de gemeente Emmen. Meer informatie staat op www.filmhuisemmen.nl.