Scène uit Bumperkleef.
Scène uit Bumperkleef.

Openluchtfilm in Rensenpark afgeblazen

Algemeen

EMMEN - De openluchtvoorstelling van de film Bumperkleef, die donderdag in het Rensenpark in Emmen zou plaatsvinden, gaat niet door.

Filmhuis Emmen besloot in overleg met de gemeente het evenement af te blazen vanwege de coronamaatregelen. Al eerder ging er een streep door de openluchtfilm Fighting with my Family, toen vanwege het slechte weer. Volgend voorjaar pakt het Filmhuis de draad weer op. ,,We hadden onze grote, opblaasbare buitenbioscoop willen introduceren met deze twee films. Dat doen we dan komend voorjaar. Uitstel, maar geen afstel dus, want we vinden het veel te leuk om openluchtfilms in het Rensenpark te vertonen’’, laat men weten.

Filmhuis Emmen organiseerde ook films in het Auditorium van het Rensenpark (in de kelder van het Biochron). Deze locatie vervalt vanaf 1 januari, als de sloop van het Biochron start. Dat betekent niet dat het Filmhuis uit het Rensenpark verdwijnt. ,,Filmvoorstellingen horen gewoon bij het Rensenpark, vinden wij.  We zijn dan ook al druk op zoek naar een andere locatie. Die zoektocht ziet er veelbelovend uit. Als de maatregelen het toelaten, kunnen we sowieso in het theater van Loods 13 terecht voor filmvoorstellingen. Dat is een prachtige plek en een organisatie die heel goed bij ons past. Op termijn willen we natuurlijk het liefst een eigen locatie in het Rensenpark. Wie weet, gaat dat nog eens lukken.”

De voorstellingen van Filmhuis Emmen in bioscoop Kinepolis gaan wel gewoon door. Op maandag en dinsdag kan men hier genieten van mooie films. De voorstellingen starten steeds om 19.15 uur. Per voorstelling hanteert Kinepolis een maximum van 28 bezoekers. Reserveren is verplicht en kan (uitsluitend) via de website van Kinepolis.