Een scene uit de film 'West Side Story' van Steven Spielberg.
Een scene uit de film 'West Side Story' van Steven Spielberg.

Steven Spielbergs ‘West Side Story’ te zien in Rensenpark

Algemeen

EMMEN - Bij Filmhuis Emmen in het Rensenpark is zaterdag de film ‘West Side Story’ te zien. De remake van deze klassieker wordt vertoond in de serie ‘Voorstelling Gemist’.

Het gaat om een film van Steven Spielberg. Een geslaagde remake van deze tijdloze klassieker met thema’s als jeugdcriminaliteit, racisme en ongelijkheid. En uiteraard met fantastische muziek en dans.

Spielbergs ‘West Side story’ speelt zich af in 1957, het debuutjaar van Leonard Bernsteins oorspronkelijke musical in het theater. Decor is een stadsvernieuwingsproject waarbij het territorium van de rivaliserende bendes, de Jets (blanke Amerikanen) en de Sharks (Puerto-Ricanen), met de grond gelijk wordt gemaakt. Maria, zus van de leider van de Sharks, is een Puerto-Ricaanse en Tony een ‘gringo’. Als Maria en Tony elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Maar dat levert de nodige problemen op in deze moderne versie van Romeo en Julia.

Met de reeks Voorstelling Gemist vertoont Filmhuis Emmen de mooiste films van het afgelopen seizoen in het Rensenpark. Aanmelden kan via de website van Filmhuis Emmen op ‘Film in het Park’: filmhuisemmen.nl/film-in-het-park. Hier dient ook vermeld te worden met hoeveel personen men komt.

De filmvoorstelling is in Loods 13 in het Rensenpark, ingang Minister Kanstraat. De zaal is open vanaf19.30 uur, de film start om 20.00 uur. Het einde is rond 22.45 uur. De toegangsprijs is 10 euro per persoon, inclusief een consumptie.