Bas Haring. Foto: Henk Wildschut.
Bas Haring. Foto: Henk Wildschut.

Filosoof Bas Haring spreekt in Grote Kerk Emmen

Algemeen

EMMEN - Filosoof Bas Haring komt zaterdag 6 april naar het Filosofiecafé in de Grote Kerk in Emmen. Hij neemt zijn gehoor mee op een reis langs bijzonder actuele thema’s als kunstmatige intelligentie en bewustzijn. 

Kunstmatige intelligentie staat momenteel volop in de belangstelling en de ontwikkelingen lijken elkaar steeds sneller op te volgen. Tegelijkertijd klinken ook steeds vaker kritische geluiden in de samenleving. Zal de machine ooit bewust worden, nemen robots een aanzienlijk deel van de banen over, vormt kunstmatige intelligentie nu of in de toekomst een gevaar voor de democratie?
Bas Haring is gepromoveerd in de kunstmatige intelligentie. Hij legt zich toe op het toegankelijk maken van wetenschap en filosofie. Zijn vaardigheid om gecompliceerde kwesties op een frisse en tegelijkertijd goede manier uit te leggen aan Jan en alleman bleef niet onopgemerkt. Haring ontving voor zijn heldere manier van uitleggen de Duidelijke Taalprijs. Dat hij als volksfilosoof gezien wordt, ervaart hij als een mooie geuzennaam.
De hoogleraar van de Universiteit Leiden slaagt er op een enthousiasmerende wijze in zijn publiek aan zich te binden met heldere uitleg. Geen wonder dat hij intussen een graag geziene gast is aan talkshowtafels en als columnist in diverse kranten. Filosofiecafé Emmen prijst zich gelukkig met zijn komst en reserveerde in verband met de te verwachten belangstelling voor deze lezing de Grote Kerk Emmen. De lezing begint om 20.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.filosofiecafeemmen.nl.