Geert en Truus Rabbers samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Geert en Truus Rabbers samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Geert Rabbers en Truus Weggemans uit Emmen 60 jaar getrouwd

Algemeen

EMMEN - Geert Rabbers en Truus Weggemans uit Emmen hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Eric van Oosterhout ging op bezoek.

Het diamanten paar ontmoette elkaar ooit bij de muziekkoepel in Emmen. Truus stond er te zingen en Geert was toeschouwer in zijn militair uniform. De klik was er en wat volgde was een verkering die vier jaar duurde. Na hun trouwen gingen ze wonen op een boerderij in Oranjedorp, waar Geert en Truus in de loop der jaren gezegend werden met drie dochters en een zoon. Inmiddels zijn er ook zes kleinkinderen.

Beide echtelieden hebben een grote liefde voor de muziek gemeen. Geert maakte deel uit van twee koren waaronder Valerius in Emmen. Truus was daarbij vaak actief als koffieschenker. Ze is ook sinds jaar en dag actief bij Hedera, de plattelandsvrouwen in Zuidbarge. Gezamenlijk zetten ze zich lange tijd in voor de hartstichting. Verder heeft Geert zijn sporen verdiend als kunstschilder. Hij is al 40 jaar lid van kunstenaarsgroep AKE Emmen. Momenteel hangt er een vijftiental werken van hem in de Oostermarke. Sportief waren Truus en Geert ook en dan vooral op het gebied van schaatsen en skeeleren. Tegenwoordig houden ze het op fietsen.

Truus werd geboren op een boerderij in Barger-Oosterveld als tweede kind tussen nog een broer en zus. Na de lagere school  ging ze naar de Mulo en werkte ze jarenlang op de administratie van de Pelger fabriek. Daarna werd ze boerin. 

Geert zag het levenslicht op een boerderij aan de Rietlanderstraat, waar nog zes kinderen werden geboren. Na de lagere school en middelbare landbouwschool werd Geert aardappelkeurmeester voor de Coöperatieve AGRICO. Na tien jaar stapte hij over naar de Nederlandse Algemene Keuringsdienst waar hij tot aan zijn pensioen vooral pootaardappelen beoordeelde. Onlangs heeft Geert nog een veteranenoorkonde ontvangen omdat hij als militair uitgezonden is geweest naar Nieuw-Guinea.