Jo en Truus Reuvers samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Jo en Truus Reuvers samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Jo Reuvers en Truus Heller 60 jaar getrouwd

Algemeen

KLAZIENAVEEN - Jo Reuvers (87) en Truus Heller (87) uit Klazienaveen hebben donderdag in de Noorderbreedte hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Eric van Oosterhout ging langs om het diamanten paar te feliciteren.

De geliefden hebben elkaar ontmoet tijdens een dansavond in café De Flinthoek in Barger-Oosterveld. Na een verkering van vijf jaar vond de huwelijksvoltrekking plaats op een vroege mistige morgen in het gemeentehuis van Emmen. Daarna volgde de kerkelijke inzegening in Barger-Compascuum. Het echtpaar kreeg drie dochters en twee zonen die inmiddels voor tien kleinkinderen hebben gezorgd. 

Jo Reuvers werd als vierde geboren in een gezin met vijf kinderen. Na de lagere school ging hij aan het werk in het veen en bij de boer, totdat hij handelswaar ging verkopen voor zijn vader die een textielwinkel had in het zesde blok.  ,,Hier heb je een mandje voor op de fiets en probeer de spulletjes aan huis te verkopen”, aldus de opdracht die hij meekreeg. Dit leverde soms wel eens problemen als hij door het modderige Bargerveen naar klanten moest en regelmatig in de sloot terecht kwam. Tot zijn trouwen bleef Jo dit werk doen, onderbroken door zijn diensttijd. Daarna kreeg hij aan het werk bij de Danlon, want er moest meer geld op de plank komen. 

Intussen hadden Jo en Truus ook de textielzaak overgenomen. Als Jo vrij was van de Danlon ging hij met de bakfiets op pad met textiel. De laatste negen jaar voordat hij op 61-jarige leeftijd met vervroegd pensioen ging, werkte hij bij de WICA. 

Truus werd geboren in Barger-Compascuum in een gezin met twaalf kinderen. Na de lagere school kwam zij terecht in de gezinszorg. In de avonduren volgde ze cursussen. Hiermee moest ze stoppen toen de kinderen kwamen en bovendien was er de textielwinkel. Later besteedde Truus ook nog tijd aan de tuin, Jo was lid van een houtsnijclub.