Rieks en Lida Kuhl samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Rieks en Lida Kuhl samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Rieks Kuhl en Lida Arling 60 jaar getrouwd

Algemeen

BARGER COMPASCUUM - Rieks Kuhl en Lida Arling in Barger-Compascuum hebben woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Burgemeester Eric van Oosterhout ging op bezoek om het diamanten paar te feliciteren. 

Rieks (84) werd geboren in Barger-Compascuum als zevende kind in het gezin. Na de lagere school volgde hij de Ambachtsschool om timmerman te worden. Met dat diploma op zak ging hij als vijftienjarige werken in de bouw. 

Tijdens een dansavond in het toenmalige hotel Van Dijk in Klazienaveen kwam Rieks in contact met Lida, het meisje dat later zijn verdere leven zou bepalen. 

Lida (83) was het vijfde kind in het gezin Arling en ging na de lagere school naar de huishoudschool. Daarna ging ze werken, eerst bij een schoenenfabriek, maar daar vond ze geen voldoening in haar werk. Ze ging aan de slag als hulp in de huishouding om daarna bij de gezinszorg te gaan werken. Daar was ze helemaal op haar plek. Het werk, vooral de zorg voor een zieke, vond ze prachtig. Ze heeft doorgewerkt tot hun eerste kind Anita werd geboren. Twee jaar later volgde de tweede dochter Renate. 

Lida heeft haar hele leven vrijwilligerswerk gedaan bij de kerk en bij het Rode Kruis, terwijl verder de muziek als een rode draad door haar leven loopt. Met haar zussen, schoonzus en broer ging ze op stap om een kerstviering of iets dergelijks op te luisteren of om met de Compascuumer Klanken ergens op te treden. 

Rieks heeft 42 jaar in de bouw gewerkt. Op 57-jarige leeftijd kon hij in de VUT. Zijn laatste klus was het Gasuniegebouw in Groningen. Op zijn lauweren rusten was er niet bij, want beide uitwonende dochters wilden wel graag een eigen huisje en dat kwam goed uit met nog zo’n fitte pa.

Tegenwoordig vult Rieks zijn vrije tijd met het onderhouden van de tuin en het huis. De tuin is zijn lust en zijn leven, vooral de groentetuin is zijn grote trots en die deelt hij graag met menig wandelaar die voorbij komt. Lida runt de zaken binnenshuis en krijgt bij zware klussen ondersteuning van Rieks en de dochters. 

De middag is voor hen samen. Dan wordt er steevast een rondje gefietst of gewandeld. Gezamenlijk hebben ze nog een grote passie en dat is voetbal waarbij hun eigen club FC Emmen favoriet is. Ze missen geen wedstrijd voor de tv en het kampioenschap was voor hen één groot feest.