Albert en Marchien Weggemans samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Albert en Marchien Weggemans samen met burgemeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Albert en Marchien Weggemans 60 jaar getrouwd

Algemeen

SCHOONEBEEK - Albert Weggemans (84) en Marchien Mulder (82) uit Schoonebeek hebben vorige week woensdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze kregen onder anderen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout, die hen namens de  gemeente kwam feliciteren.

Het paar trouwde in Gramsbergen. Ze leerden elkaar kennen in het ouderlijk huis van Marchien, waar een zus van Albert - die onderwijzer was in Gramsbergen - in de kost was. Een bijna vijf jaar durende verkering werd beklonken met een huwelijk.

Marchien kwam in Gramsbergen ter wereld in een gezin met nog twee zussen en een broer. De ouders bestierden een groentezaak en na de lagere school en huishoudschool ging Marchien werken in de zaak van haar ouders. Dat bleef ze doen tot dat zij samen met Albert naar Amsterdam verhuisde, waar Albert al enige tijd in de kost was vanwege zijn baan bij de Nederlandse Spoorwegen. Daar werden ook de twee zonen geboren. Eentje woont nog in Amsterdam en de andere met de twee kleinzonen woont in Almere.

Tot aan zijn pensioen was Albert machinist bij de NS. De boerenzoon uit Schoonebeek was eigenlijk voorbestemd om na de lagere school en de Landbouwschool in Dalen en na het vervullen van zijn dienstplicht in Vught, op de boerderij te gaan werken. Na zijn pensioen verhuisde het paar weer naar Schoonebeek aan het Spanjaardpad en sinds 2012 wonen ze met veel plezier aan De Kampen. Albert vermaakt zich in zijn eigen moestuin, maar als oud-voetballer is hij ook lid van de schoonmaakploeg bij de plaatselijke trots SVV 04. Daarnaast is hij actief bij de Schoonebeekse Midwinterhoornblaozers en zeer bedreven in het maken van Drentse gedichten. Marchien, die sociaal en cultureel actief is in het dorp, leest vaak in klederdracht op verschillende bijeenkomsten de gedichten van Albert voor.