Eric van Oosterhout liet zich natuurlijk uitvoerig inlichten over de levensloop van het jubilerende echtpaar. (foto Bennie Wolbers)
Eric van Oosterhout liet zich natuurlijk uitvoerig inlichten over de levensloop van het jubilerende echtpaar. (foto Bennie Wolbers)

Grietje en Fokke Bosman al 60 jaar een paar

Algemeen

EMMEN - Grietje (81) en Fokke Bosman (86) in Emmen hebben dinsdag hun 60-jarig huwelijksfeest gevierd. Ze kregen bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout, die hen namens de gemeente kwam feliciteren. 

Het diamanten paar ontmoette elkaar ooit tijdens een dansavond in Leens. Na ongeveer anderhalf jaar werd besloten om elkaar niet meer los te laten. De huwelijksvoltrekking was in Kollum. Het paar kreeg een zoon, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 

Grietje Dijkstra werd geboren op een boerenbedrijf in het Friesche Oudwoude als vierde in de rij met nog drie broers en twee zussen. Na de lagere school en huishoudschool bleef ze tot haar huwelijk werken op de boerderij van haar ouders. In de huishouding, maar ze was ook vaak op het land te vinden.

Fokke was de oudste in een gezin in Kollum en kreeg later gezelschap van nog twee zussen. Na de lagere school ging hij naar de ULO en daarna naar de LTS in Leeuwarden. Daarnaast volgde hij ook nog een avondcursus elektriciën en installateur. Met deze papieren op zak begon hij een eigen bedrijf in Ee, totdat hij in 1969 een baan kreeg aangeboden bij Brust aan de Weerdingerstraat. Er werd verhuisd naar Emmen en Fokke bleef daar werken tot aan zijn pensioen. Grietje werkte ruim 26 jaar als interieurverzorgster in het Scheper Ziekenhuis. 

Hobby’s had het jubilerende paar genoeg. Fokke vooral als wijnmaker met een eigen wijnmerk en fotograferen en filmen. Grietje deed goed haar best op het vlak van de gymnastiek en bij de korfbalvereniging.