Dries-Jan Bal van Drenthina weet deze tackle te ontwijken. Foto: Bennie Wolbers.
Dries-Jan Bal van Drenthina weet deze tackle te ontwijken. Foto: Bennie Wolbers. Picasa

Drenthina doet wat het moet doen tegen Gorecht (1-0)

Sport

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J was winnen de enige opdracht die Drenthina zaterdagmiddag meekreeg voor haar thuiswedstrijd tegen Gorecht uit Haren. En deze opdracht werd uitgevoerd.

De mannen van trainer Robert Oosting konden met winst een sprongetje maken over tegenstander Gorecht naar de zesde plaats en zouden daarmee ook de leiding overnemen in de strijd om de titel van de tweede periode.
Drenthina begon goed aan de wedstrijd en kreeg direct een goede kans, maar het werd helaas geen treffer voor de Emmenaren. Daarna probeerde Gorecht vooral via de lange bal Drenthina onder druk te zetten. Het gevolg was dat Drenthina-doelman Yannick Berens een paar keer handelend moest optreden om een tegentreffer te voorkomen. Vlak voor de thee kreeg Drenthina nog een mooie kans, maar ook die werd niet met een doelpunt bekroond. Zodoende gingen de spelers met 0-0 ruststand aan de thee en zetten Gorecht daarna meteen weer druk.

Op voorsprong

De eerste kans kreeg Finn Huyser maar hij schoot rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Drenthina kwam een kwartier voor tijd op voorsprong. Na een actie over links wist Finn Hoogeveen de achterlijn te halen en trok hij de bal goed voor op Janiek Arends, die bij de eerste paal de bal keurig kon binnen drukken: 1-0.
Drenthina had direct daarna de wedstrijd het slot kunnen zetten na een combinatie tussen invaller Maikel Arling en Finn Hoogeveen, maar dat lukte niet. De thuisploeg kreeg nog bijna het deksel op de neus toen Yorn Niewold van Gorecht vrij voor open doel de bal over schoot.

Drenthina deed met de 1-0 zege wat het moest doen: winnen. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Grijpskerk.