Djairo Fik, de maken van de 1-0, namens WKE '16 aan de bal. Foto: Bennie Wolbers.
Djairo Fik, de maken van de 1-0, namens WKE '16 aan de bal. Foto: Bennie Wolbers.

Voetbaloverzicht met onder meer aandacht voor de derby WKE ‘16-SVBO

Sport

EMMEN  - In de zaterdag-zondag 1e klasse J is de Emmer derby tussen WKE ‘16 en SVBO op sportpark Grote Geert afgelopen weekend na een 1-2 ruststand in een 2-2 gelijkspel geëindigd. 

Nadat trainer Nico Haak afgelopen woensdag zijn contract liet ontbinden, nam Albert Koops die vorige seizoen nog met WKE ‘16 kampioen werd, de honneurs waar. Op het nieuwe kunstgrasveld ging de thuisclub het best om met de weersomstandigheden.
Regen en harde wind deerden WKE ‘16 niet en het was spits Djairo Fik, die eerst nog en kans onbenut liet, maar even later wel raak schoot op aangeven van Henk Bakker: 1-0. Daarna werd SVBO sterker en begon WKE ‘16 slordig te spelen. Dat werd na een half uur afgestraft.
Een inworp van SVBO werd slecht verwerkt en de bal kwam voor de voeten van Dylan Wessels, die vanaf zeventien meter de 1-1 binnen schoot. WKE ‘16-doelman Wim Kok was kansloos op het van richting veranderde schot.
Vlak voor rust sloeg een beter SVBO opnieuw toe en weer is het Dylan Wessels, die tussen drie WKE’ers de bal rustig kan aannemen en binnenschieten (1-2) en dat werd ook de ruststand.

Overwicht

In de tweede helft kreeg WKE steeds meer overwicht en kansen via Djairo Fik, maar de spits faalde, oog in oog met Ebeltjes, die de bal naast tikt. Na enkele kansen op de gelijkmaker, scoorde WKE ‘16 toch nog de dik verdiende gelijkmaker. Na een aanval over de rechterkant was het Florian Zeqiri, die de bal het laatste zetje gaf en de eindstand op 2-2 bepaalde. Een eindstand waar zowel SVBO als WKE ‘16 niet veel mee opschieten.
WKE ‘16 gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Hoogezand. SVBO ontvangt zondag GVAV-Rapiditas uit Groningen.

DZOH wint overtuigend van GVAV Rapiditas
EMMEN - In de 1e klasse J won DZOH na een 2-0 ruststand met 4-1 de thuiswedstrijd van GVAV Rapiditas. Gezien het spelbeeld had de score hoger moeten uitvallen. In de eerste helft brachten Max Heijnen en Joel Zweerink DZOH aan de leiding en na rust tilden Zweerink en Dylan van de Scheer de score verder omhoog naar 4-1. In de tweede helft had DZOH eerst nog even moeite met de aangepaste tactiek bij GVAV Rapiditas, maar kwam daarna eigenlijk geen moment meer in de problemen. Met de 4-1 overwinning staan de Emmenaren momenteel op de tweede plek in de 1e klasse J, achter WVV met 13 punten uit 5 duels. Volgende week zaterdag speelt DZOH uit tegen Winsum.

Schoonebeek van de regen in de drup tegen Beilen

NIEUW-SCHOONEBEEK – Op een redelijk goed bespeelbaar veld op sportpark De Gruinte eindigde de wedstrijd Schoonebeek - Beilen zondagmiddag in een 2-0 overwinning voor Beilen. Beide ploegen kregen vanaf het begin goede scoringskansen en in de 14e minuut was het Beilen die scoorde. Jordy Bosch bracht met een te korte bal Tim Slomp in de problemen en de daaruit voortvloeiende voorzet van Owen van der Werff glipte door de handen van doelman Martin Berens. Blessing van der Veen prikte de afvallende bal eenvoudig in het lege doel. Rust 0-1. In de tweede helft kreeg Schoonebeek kansen voor Niek Huser, Twan Steffens en Maik Imming, maar die kwamen niet tot scoren. In de 76e minuut omspeelde Nick Matthijssen doelman Berens en schoot voor Beilen de 0-2 binnen. Een de slotfase kreeg Schoonebeek nog wel enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 0-2.

NWVV onderuit in Westerlee

WESTERLEE – In de zaterdag 5e klasse F kwam NWVV zonder punten terug uit Westerlee. De mannen van trainer Johan Hollen wisten tot aan de thee nog gelijke tred te houden met de thuisploeg, maar na de verplichte rust sloeg Westerlee in de loop van de tweede helft toe. Dat gebeurde pas nadat Martin Edens van Westerlee een rode kaart kreeg en NWVV zich geen raad met de man meer situatie wist. Nadat Jans Leenders de score opende voor de thuisclub wist Westerlee nog twee keer het net te vinden en eindigde deze wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Westerlee. 

 Sc Angelslo met 2-1 onderuit bij VVS Oostwold

OOSTWOLD - In de zaterdag 5e klasse F leek Sc Angelslo de nederlaag van een week geleden tegen Bargeres nog niet goed te hebben verwerkt. Na een gelijk opgaande eerste helft eindigde deze uitwedstrijd ongelukkig voor Sc Angelslo in een 2-1 nederlaag. Oostwold stond halverwege de wedstrijd op 1-0 door Danny van Lang. In de tweede helft was Sc Angelslo de betere ploeg, maar in de slotfase gooide Mika Hillenga met zijn treffer de wedstrijd in het slot. Sc Angelslo-trainer Sander Eising had vlak voor tijd nog even hoop toen Joey de Groot vlak voor tijd de bal in de kruising knalde, maar meer zat er niet meer in. Eindstand 2-1 en komende zaterdag speelt Sc Angelslo op het eigen sportpark Noord in Emmen tegen Westerlee, aanvang 14.30 uur.

HOVC houdt de punt in eigen huis

ODOORN – In de zondag 2e klasse I wist HOVC de thuiswedstrijd tegen Forward GSAVV na een 1-0 ruststand met 2-1 in haar voordeel te beslissen. Na een gelijk opgaande eerste helft met weinig kansen voor beide partijen, was het in de slotfase eindelijk raak. Eerst was het Ruben Meerkerk die in de 40e minuut de 1-0 scoorden en op slag van rust was het Frank Fokke die met zijn treffer voor een gezelliger theekwartiertje zorgde. 2-0 ruststand. In de tweede helft hetzelfde beeld volgens HOVC-trainer Erik de Jonge. ,,Net als in de eerste helft weer weinig uitgespeelde kansen. In de slotfase was het echter toch nog Forward dat het nog even spannend maakte toen Bart de Noort nog de aansluitingstreffer scoorde, maar de 2-1 werd ook de eindstand. Na drie nederlagen op rij en de 3-1 op Sellingen komen deze drie punten als geroepen. Een mooi opmaat naar komende zondag als wij naar hekkensluiter Musselkanaal moeten.”

Veel doelpunten bij SVV ‘04-Sweel

SCHOONEBEEK - In de zondag 3e klasse C kwam SVV ‘04 na een 1-2 ruststand niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Sweel. In deze wedstrijd in de onderste regionen van de 3e klasse C kwam Sweel het beste uit de startblokken met een doelpunt van Stein Jansen. Na een half uur spelen verdubbelde Jort Jalving de voorsprong met een afstandsschot. Lang kon Sweel echter niet van deze stand genieten. Via Sander Kocks werd het vlak voor de thee 1-2. In de tweede helft werd SVV ’04 sterker en kwam het op 2-2 via een door Rick Piek benutte strafschop. Thijmen Trompetter zorgde daarna voor 2-3 en in de slotfase verzilverde Rick Piek weer een strafschop en bepaalde zo de eindstand op 3-3.

Nieuw Buinen is Boys de baas

NIEUW BUINEN – In de zondag 4e klasse D was er voor Weiteveense Boys in en tegen Nieuw Buinen geen eer te behalen. De mannen van trainer Andre Steenhuis wisten tot de thee nog wel met de thuisclub mee te gaan en geen treffers te incasseren. Na de verplichte rustpauze lukte het de Weiteveners niet om op de druk van de thuisclub een antwoord te geven en zag men binnen tien minuten de eerste tegentreffer van Patrick Bults binnenvallen. Twintig minuten later stond het 2-0 door Eron Alberts en vlak voor tijd bepaalde Leon Bodde de eindstand op 3-0.  Komende zondag speelt Weiteveense Boys op eigen veld tegen het op de vierde plaats staande Wijster.

Drenthina op schot tegen VV Groningen

EMMEN - Het werd afgelopen zaterdag een waar schuttersfeest op sportpark De Oude Ros in Emmen. Drenthina veegde tegenstander VV Groningen met 8-0 van de mat. Roland Koops opende in deze eenzijdige wedstrijd de score in de 21e minuut en binnen een kwartier scoorde Finn Hoogeveen de 2-0 en 3-0. Roland Koops zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor een 4-0 ruststand. Na de thee bleef Drenthina goed doorgaan en Jan Jaap Wever bekroonde de dadendrang van de groenhemden met een doelpunt net binnen het uur (5-0). Daarna was het weer Finn Hoogeveen die met vier treffers deze middag van zich liet spreken en de 6-0 en 7-0 scoorde. Het slotakkoord in deze wedstrijd had Frank Wiegers, die een kwartier voor tijd voor de 8-0 overwinning zorgde.

Bargeres houdt de punten in eigen huis

EMMEN – Ook zaterdag bleek Bargeres weer te sterk voor de tegenstanders Op het eigen sportpark Brinkenhalte werd Wagenborger Boys met een 2-1 nederlaag weer het Groninger land ingestuurd. Toch moest trainer Geert Aalderink toekijken hoe de op de 8e plaats staande gasten uit Wagenborgen de leiding namen via Arjan Haveman halverwege de eerste helft. Deze 0-1 stand werd ook over de thee heen getild. Na iets meer dan een uur spelen wist Bargeres op gelijke hoogte te komen via Gilles Kater: 1-1. Daarna moest de thuisclub nog wel even flink aan de bak en dat resulteerde uiteindelijk in de slotfase nog in de winnende treffer van wie anders dan Yorick Zweerink, die met zijn negende treffer in dit seizoen de eindstand op 2-1 bepaalde.

CEC veel te sterk voor BATO

EMMER-COMPASCUUM - Op Sportpark De Runde heeft CEC zaterdagmiddag weinig moeite gehad met BATO. Na een 3-0 ruststand eindigde deze wedstrijd in de 5e klasse D in een ruim 7-3 overwinning voor de blauwhemden. Ook in deze wedstrijd was Maurice Kampman weer van grote waarde met twee doelpunten in het eerste half uur. Robin Bazuin zorgde voor de 3-0 ruststand. Vlak na de thee kwam BATO nog even terug tot 3-1, maar daarna waren het Ruben Kuipers en opnieuw Maurice Kampman die voor een 5-1 tussenstand zorgden. Ook daarna wist BATO nog een keer het net te vinden, maar na de 5-2 zorgden Stan Lever en Roy Zuidema voor de 7-3 eindstand. Door een beter doelsaldo staat CEC nu eerste in de vijfde klasse F.