Maikel Arling (2) scoorde twee keer, maar ziet als zijn inspanning voor de assist op Janiek Arends niet beloond met een doelpunt. (foto Bennie Wolbers)
Maikel Arling (2) scoorde twee keer, maar ziet als zijn inspanning voor de assist op Janiek Arends niet beloond met een doelpunt. (foto Bennie Wolbers)

Verrichtingen voetbalclubs De Zuidenvelder

Sport

EMMEN - De voetbalclubs in het verspreidingsgebied  van De Zuidenvelder hebben afgelopen weekend als volgt gepresteerd:

Zaterdag 2e klasse J

Drenthina kan de wedstrijd niet winnend over de streek trekken

EMMEN – Op sportpark De Oude Ros liet Drenthina onnodig 2 punten liggen na het 3-3 gelijke spel tegen Grijpskerk. De Emmenaren begonnen goed aan het duel en wisten na een kwartier spelen via Maikel Arling op een 1-0 voorsprong te komen. Drenthina controleerde daarna de wedstrijd en in de voorlaatste minuut van de eerste helft leek Maikel Arling met zijn tweede treffer de wedstrijd al een beetje in het slot te zette, maar Grijpskerk kwam binnen een minuut met een antwoord via Gert-Jan Soldaat die op de valreep van de eerste helft de 2-1 scoorde na slecht uitverdedigen. Na de 1-2 ruststand kantelde de wedstrijd in de richting van Grijpskerk dat rond de 72e minuut via Luuk Schreurs op 2-2 wist te komen en ruim 5 minuten later was het Jelle  Schoenmaken die Grijpskerk ook nog op een 3-2 voorsprong wist te zetten. Invaller Roland Koops zorgde uiteindelijk met zijn doelpunt voor een 3-3 eindstand.  Komende zaterdag moet Drenthina op bezoek bij Hoogeveen.

Zaterdag 3e Klasse D

Rode kaart en verlies voor FC Klazienaveen

OMMEN – In de zaterdag 3e klasse D wist FC Klazienaveen ook haar derde wedstrijd niet met punten te bekronen. In Ommen bleek de plaatselijke FC  ook te sterk voor de Klazienaveners, die halverwege de wedstrijd via doelpunten van Sydney Flim (2x) en Jesse de Lange, al tegen een 3-0 achterstand aankeken. FC Klazienaveen probeerde het daarna nog wel even om de wedstrijd een andere kant op te kantelen, maar een rode kaart voor Roan Bruinsma gooide ook nog roet in het eten. Uiteindelijk werd het nog 4-0 door een treffer van Cas van Marum in de slotfase. Eindstand 4-0 en daarmee staan de Klazienaveners met nul punten op de voorlaatste plaats. Komende zaterdag kan FC Klazienaveen daar verandering in brengen als het op sportpark De Planeet DESZ uit Dedemsvaart op bezoek komt.  

Zaterdag 4e klasse F

SVBO zat nog niet echt in winmodus

BEILEN – In deze nog jonge competitie zitten de mannen van trainer Jan Moes in Barger-Oosterveld ook nog na drie wedstrijden nog steeds niet in de winmodus. Na de 2-2 in Wildervank en de 4-0 nederlaag tegen Borger wist SVBO ook in Beilen niet te winnen. De geelzwarten begonnen overigens voortvarend aan de wedstrijd met een doelpunt van Niels Wessels in de 5e minuut. Na de 0-1 zou je verwachten dat SVBO dit nu kon doortrekken, maar een kwartier later was die voorsprong weer teniet gedaan door Matthijs Bonnen (1-1) en dat werd ook de ruststand. In het tweede deel van de wedstrijd wist SVBO lang zicht te houden op een beter resultaat, maar in de laatste 10 minuten sloeg de thuisclub toch nog flink toe met twee treffers van Lars Hilberts, terwijl SVBO tegen drie gele kaarten opliep. Eindstand 3-1.

Zaterdag 5e klasse F

Bargeres pakt opnieuw volle winst
WINSCHOTEN – Voor Bargeres staat er na drie wedstrijden geen maat op. Op sportpark St. Vitusholt in Winschoten wist Bargeres na een 0-1 ruststand met 4-0 van BATO te winnen. De eerste helft moesten de Emmenaren even geduld hebben, maar in de slotfase wisten de mannen van trainer Geert Aalderink via Rob de Graaf toch met een goed gevoel de rust in te gaan. Na de thee ging het iets sneller, want binnen vijf minuten stond het 0-2 via Sirbroo Nzoka en enkele minuten later wist Coen Tent de wedstrijd in het slot te zetten. 0-3. Uiteindelijk was het Yorick de Zweerink die de eindstand op 0-4 bepaalde. Met 6 uit 3 staat Bargeres stevig op de eerste plaats en komende zaterdag speelt Bargeres de derby tegen het tegenvallende NWVV.

CEC zonder kleerscheuren door de derde speelronde
MEEDEN - Net als Bargeres wist CEC ook haar derde wedstrijd van het seizoen in drie punten om te zetten. In en tegen Meeden namen de Compascumers na iets meer dan een half uur de leiding via Ruben Kuipers. Na de thee probeerde de thuisclub nog wel iets aan die achterstand te doen, maar na de treffer van Sander de Graaf ging de wedstrijd met een 0-2 stand al in het slot. In het laatste kwartier wist Tom Rengers en opnieuw Sander de Graaf het krachtsverschil tot uiting te brengen. Komende zaterdag ontvangt CEC het lager geplaatste Westerlee.

NWVV kansloos tegen Damacota
NIEUW WEERDINGE – In de 5e klasse F liep NWVV tegen een gevoelige 8-0 nederlaag op tegen Damacota. De mannen van trainer Johan Hollen hebben helaas geen goed gevolg kunnen geven aan de 4-1 overwinning op Oldambtster Boys. De ploeg uit Nieuwe Pekela was deze middag te sterk voor de Nieuw Weerdingers. Halverwege de wedstrijd stond het 0-3 en na de thee liep Damacota vrij simpel uit naar 8-0. NWVV kon daar niets tegen over stellen en kan zich gaan voorbereiden op de volgde klus en dat is de uitwedstrijd tegen koploper Bargeres.

Zaterdag/zondag 1e klasse J

DZOH pakt drie punten 

EMMEN – In de gecombineerde zaterdag-zondag 1e klasse J wist DZOH op sportpark De Kring in Groningen de uitwedstrijd tegen PKC ‘83 na een 1-2 ruststand met 1-4 te winnen. De Emmenaren kwamen aanvankelijk na een kwartier spelen wel op een 1-0 achterstand, maar nog voor de thee wist Max Heijnen de gelijkmaker te scoren (1-1) en was het Joël Zweerink die voor de 1-2 ruststand zorgde. Na de hervatting bleven de Emmenaren de bovenliggende partij en nadat Bjorn Jansen de 1-3 scoorde was de wedstrijd na bijna een uur spelen eigenlijk al gelopen. Vlak voor tijd pikte ook Aron Timmerman ook nog zijn doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op 1-4. Komende zaterdag speelt DZOH om 19.00 uur thuis tegen WKE ‘16.

SVBO net verder dan 1-1 tegen Velocitas 1897

BARGER OOSTERVELD – Emiel Seigers bracht SVBO na een uur spelen op 1-0 en leek lang op weg naar een nipte overwinning op Velocitas 1897, maar iets minder dan tien minuten voor tijd wisten de Groningers toch nog de gelijkmaker te scoren. Komende zondag heeft SVBO opnieuw een zware kluif te verwerken als het op bezoek moet bij de nog ongeslagen koploper WVV.

Henk Bakker en Lorenzo Hindriks trefzeker voor WKE ‘16

EMMEN – Op het sportpark Grote Geert wist WKE ‘16 met 4-1 van VKW te winnen en weet nu na twee nederlagen ook weer wat winnen is. De mannen van trainer Nico Haak wisten halverwege de eerste helft pas het verschil te maken. Eerst was het Henk Bakker die in de 23e minuut voor de openingstreffer zorgde en enkele minuten later was het opnieuw Lorenzo Hindriks die voor de 2-0 ruststand zorgde. Na de hervatting bleef WKE druk houden en dat leverde uiteindelijk nog twee treffers op via opnieuw Henk Bakker (3-0) en Lorenzo Hindriks die tot nu toe in alle drie wedstrijden wist te scoren en met 4 treffers topscorer is in deze klasse. 4-0 en in de slotminuten mocht VKW via Tycho de Vries de eindstand op 4-1 te brengen. 

Zondag 2e klasse H en 2e klasse I

  SC Erica op eigen veld onderuit

ERICA – In de zondag 2e klasse H liep SC Erica op Erica in de wedstrijd tegen Zuidwolde tegen een 3-2 nederlaag op. Nadat Zuidwolde in de eerste helft na ruim een kwartier op voorsprong was gekomen via Nico Schulting wist Dennis Fecken na een uur spelen de stand weer gelijk te trekken. 1-1. De vreugde bij Sc Erica was van korte duur want enkele minuten later was het Martijn Spijkerman die de gasten uit Zuidwolde weer aan de leiding bracht. 1-2. Nu was het Sc Erica dat een minuut later snel met een antwoord kwam. Jesse Wanders scoorde en de stand was weer gelijk. 2-2. In de slotfase moest Sc Erica toch nog de winst uit handen geven via een tweede treffer van de middag voor Martijn Spijkerman waardoor het 2-3 werd. Daarna werd het meer een gele kaarten festival met drie voor Sc Erica en drie keer Zuidwolde. Voor aanstaande zondag staat de uitwedstrijd in Haaksbergen tegen Bon Boys op het programma.

Opnieuw verlies voor Twedo

ROSSUM – Zondagmiddag moest Twedo naar Rossum waar het op sportpark ’t Maalland de degens moest kruisen met RSC. Geen gemakkelijke opgave, want de ploeg van trainer Mark Wijnreder stond met twee overwinning hoog op de ranglijst. Toch kwamen de Nieuw-Amsterdammers via Dion Klaaasen binnen twee minuten op een 1-0 voorsprong, maar tien minuten later stond het alweer gelijk. 1-1. Op slag van rust leek het toch weer de goede kant op te gaan voor Twedo nadat Dimitri Lazaridis de 1-2 kon scoren. Met deze voorsprong gingen de ploegen ook aan de thee, maar in de tweede helft ging het toch nog weer fout voor Twedo, want binnen tien minuten stond er een 3-2 stand op het scorebord. In het laatste kwartier wist de thuisclub uiteindelijk nog twee keer te scoren en Twedo met een 5-2 nederlaag weer naar huis kon sturen. Zondag speelt Twedo thuis tegen EMMS.

HOVC zonder punten terug uit Helpman

GRONINGEN – Op sportpark Stadion Esserberg in Groningen wist HOVC de thuisclub Helpman niet veel pijn te doen en verloor met 4-2. HOVC begon overigens wel goed aan de wedstrijd en stond halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Frank Fokke. Dat leek ook de ruststand te gaan worden maar in de slotfase van die eerste helft sloegen de Groningers via twee treffers van Tiuri Schieving twee keer hard toen. Ruststand 3-2. Na de thee duurde het een kwartiertje dat HOVC in de wedstrijd bleef, maar het was Schieving die met zijn derde treffer de stand naar 3-1 tilde. Jacob Lubbers bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 4-2. Na twee wedstrijd blijft HOVC nog op de nul staan, maar kan daar zondag verandering brengen als het Rolder Boys op bezoek krijgt.

Zondag 3e klasse B

Na twee nederlagen eindelijk winst voor Titan

NIEUW WEERDINGE – Zondagmiddag speelde Titan op eigen veld een goede wedstrijd tegen Westerwolde en dat werd bekroond met een 4-1 overwinning voor de Nieuw-Weerdingers. Wie anders dan Harm-jan Moesker opende vrij snel rond de 5e minuut de score en dat werd ook de ruststand. Na de thee duurde het ongeveer 10 minuten dat Westerwolde via René van der Laan de 1-1 scoorde. In het laatste half uur van de wedstrijd sloeg Titan even flink toe. Dennis Faber bepaalde na een uur spelen de stand op 2-1 en in het laatste kwartier scoorde Patrick Luiten de 3-1 en Roy Supér bepaalde de eindstand op 4-1. De eerste overwinning is een feit en hopelijk kan die lijn worden doorgetrokken naar de uitwedstrijd in Zeijen tegen SVZ.


EHS ‘85 pakt drie punten in Paterswolde

PATERSWOLDE – Via een 2-2 ruststand wist EHS ‘85 de wedstrijd in Paterswolde met 5-2 van Actief te winnen. De thuisploeg begon overigens voortvarend met veel enthousiasme en stonden binnen 10 minuten op een 1-0 voorsprong va Bram Sterndorff. Het antwoord van EHS ’85 kwam 10 minuten later van de voet van Frenk Veldwijk die de 1-1 scoorde, maar een minuut was het Ermin Imelman die de 2-1 scoorde. Op slag van rust zorgde Jeroen Smit voor de 2-2 . Na de thee nam EHS ’85 de regie van de wedstrijd weer over en was het Wesley Berken die in de 52e minuut EHS ’85 de 2-4 op voorsprong te zetten. Daarna was het Henk Teuben die ook nu zijn doelpuntje weer mee pikte, 2-4 en Jeroen Smit bepaalde daarna de eindstand op 5-2. De volgende tegenstander van EHS ’85 is Peize uit.

Weerdinge op eigen veld niet verder dan 2-2

WEERDINGE – In de zondag 3e klasse B wist Weerdinge pas in de slotfase van de eerste helft tegen Muntendam een goede aanval met een doelpunt te bekronen. Milos Oluic zorgde op slag van rust voor de 1-0. Na de hervatting wilde Weerdinge graag doordrukken, maar halverwege de 2e helft  was het Maikel Hut die de stand weer gelijk trok. 1-1. Weerdinge toonde veerkracht en binnen vijf minuten stond het daarna weer op voorsprong via Patrick Lassche. 2-1. Helaas konden de ploeg van trainer Geert Katoen ook deze voorsprong niet vasthouden, want het was Michael Ploeger die vijf minuten voor tijd toch nog de 2-2 wist te scoren via Michael Ploeger. Dat werd ook de eindstand want Weerdinge scoorde alleen nog met een gele kaart voor Ivar Drent en Nick Kroeze. Komende tegenstander voor Weerdinge is Gieten uit.

Zondag 3e klasse C

Eerste puntje voor Schoonebeek

NIEUW SCHOONEBEEK - Na een weekje rust kreeg Schoonebeek afgelopen zondag Oranje Zwart uit Wanneperveen op bezoek. Na een betere eerste helft van Schoonebeek en een sterker Oranje Zwart in de tweede helft, eindigde de wedstrijd in 3-3. Oranje Zwart begon sterk, maar Schoonebeek kwam via Niek Weitering op voorsprong door de bal vanaf een meter of 25 binnen te schieten. 1-0. Na een half uur bracht Danny Bos de stand weer in evenwicht. 1-1. Op slag van rust wist Finn Buursma een afvallende bal binnen te tikken, 2-1. In de 2e helft wist Oranje Zwart weer gelijk te maken. 2-2. Schoonebeek was het daarna even kwijt en Oranje Zwart kwam via Van der Linde op 2-3. Hierna zette Schoonebeek toch nog een keertje aan en wist in de 86e minuut gelijk te maken via Leon Steffens. Eindstand 3-3 en volgende week moet Schoonebeek op bezoek bij Wacker.

SVV ‘04 nog steeds zonder punten

COEVORDEN – SVV 04 komt maar moeilijk op gang, want het verloor in Coevorden ook de derde wedstrijd van de competitie. Nu was Raptim de ploeg die net even meer scoorde dan de Schoonebekers. Het begon al in de eerste minuut dat de thuisclub op 1-0 kwam, maar Stan Sibon kwam snel met een antwoord. 1-1 en dat werd ook de ruststand. Na de hervatting kwam SVV 04 nog wel even weer op voorsprong via Jeroen Drenten, maar daarna was het Raptim dat in het laatste kwartier met drie treffers voor ene 4-2 eindstand zorgde. Komende zondag speelt SVV ‘04 op eigen veld tegen HODO dat met 0-1 van Sweel verloor.

Zondag 4e klasse D
Ian Kieviet matchwinner voor Zwartemeerse Boys

SCHOONOORD – Na het verlies tegen Ter Apel 96 wist Zwartemeerse Boys zondagmiddag de draad goed op te pakken en won in Schoonoord nipt met 1-0 van KSC. Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen probeerden om iets goeds neer te zetten, maar dat lukte maar sporadisch. De Zwartemeerders kwamen na een klein kwartier wel op voorsprong via Ian Kieviet en dat bleek na ruim anderhalf uur spelen ook het gouden doelpunt voor trainer Mario Kiers en zijn mannen. Met deze tweede overwinning staat Zwartemeerse Boys nu op een vijfde plaats. Voor komende zondag staat voor Zwartemeerse Boys de thuiswedstrijd tegen Buinen op het programma.

Flinke tik voor promovendus Weiteveense Boys

GASSELTERNIJVEEN – Voor het gepromoveerde Weiteveense Boys loopt het nog niet zoals het wel graag zou willen. Na drie wedstrijden staat het met één schamel puntje tegen IJhorst onderin en daar wil je als gepromoveerde niet graag staan. Ook zondag lukte het de boys niet om in de uitwedstrijd tegen Gasselternijveen punten te pakken. De thuisclub was gezien de 5-0 uitslag de betere ploeg die na een 1-0 ruststand in het laatste half van de wedstrijd nog vier keer scoorden. Eindstand 5-0 en daar waren trainer Andre Steenhuis en zijn mannen zeker niet blij mee. Komende zondag krijgen de Weiteveners het nog ongeslagen Protos uit Steenwijksmoer op bezoek en kunnen daar hopelijk gaan voor een overwinning.

Zondag 5e Klasse D

SVBC vrij simpel langs De Treffers ‘16
BARGER COMPASCUUM – In de 5e klasse D won SVBO met 3-1 van De Treffers ‘96, maar begon zondagmiddag niet helemaal scherp aan de wedstrijd. Vanuit een hoekschop kopte Dennis Borgmann de 0-1 binnen. Gelukkig kon de thuisploeg nog voor de rust orde op zaken stellen en kwamen via Marijn, Stan Botter en Hans Hölscher op een veilige 3-1 voorsprong. Zonder wijzigingen werd er afgetrapt voor de tweeede helft die opnieuw bolstond van de arbitrale dwalingen. Enkele harde overtredingen bleven onbestraft terwijl SVBC nog wel enkele mogelijkheden kreeg voor het doel van De Treffer ‘16. De 2e helft stond meer in het teken van heel blijven en uitspelen. Na nog enkele flinke overtredingen van de Treffers ‘16 op Hans Hölsscher en Joris Lingenaar, waar door trainer Henk Hoogenbirk nog even in discussie kwam met de scheidsrechter, eindigde deze wedstrijd in een mooie 3-1 overwinning voor SVBC dat met 7 punten keurig tweede staat achter het nog ongeslagen GKC. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het niet spelende Sp Roswinkel op het programma.


DVC ‘59 verliest in slotfase

NIEUWE PEKELA - Na de 11-0 zeperd van vorige week herstelde DVC’59 zich prima ook al liep het in de slotfase toch nog wel tegen een nederlaag op. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op 1-0 uit een onterecht gegeven vrije bal en vlak voor de thee liep DVC ’59-trainer Thijs Wieringh ook nog tegen een rode kaart op na commentaar op een onterecht gegeven strafschop. 2-0 en dat werd ook de ruststand. Na de thee stond het wel snel 3-0 en na een gemiste strafschop leek de wedstrijd gespeeld. DVC 59 toonde daarna nog wel verkracht, terwijl Aaron Pol het op de heupen kreeg en binnen 8 minuten drie keer scoorde. 3-3. Daarna werd het toch nog weer moeilijk na een rode kaart van Jarno ten Caat. In de slotminuten verdween de bal vanuit de kluts plotseling nog in het DVC ’59 doel en kreeg het niet wat het verdiende. Eindstand 4-3. Komend weekend is DVC ’59 vrij.


Voor het enige hoogtepunt in de wedstrijd voor NWVV zorgde Marcel Kroon bij het ontwijken van een flinke tackle van een Damacota-speler. (foto Bennie Wolbers)