Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Schoonebeek redt het niet tegen Raptim

COEVORDEN - Schoonebeek is zondag op bezoek gegaan bij Raptim, de koploper in de 3e klasse D. Met maar liefst tien blessuregevallen in de selectie moest er weer een beroep gedaan worden op spelers van het tweede en de JO17. Ondanks de 100% inzet en strijd was dit niet genoeg om Raptim van de 1-0 zege af te houden. Vanaf het begin was het wel duidelijk dat Schoonebeek was gekomen om de schade beperkt te houden In de 22e minuut stuurde  Tristen Hiddink Sven Meiringh in de diepte en de meegelopen Bram Maes kon de voorzet bij de tweede paal binnen tikken: 1-0. Dat werd ook de eindstand.

Weerdinge krijgt te weinig met gelijkspel (1-1)

WEERDINGE - In de uitwedstrijd tegen Actief ging het gelijk op maar zondagmiddag was Weerdinge volgens trainer Geert Katoen duidelijk de betere ploeg, maar kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ,,Actief kreeg wel een paar spaarzame kansen door foutjes van onszelf. In de eerste helft kregen wij meerdere kansen via Jarne Woltman, Yustin Katoen en aanvoerder Nick Kroeze maar bij rust stond het nog 0-0. In de tweede helft was het Willem van Loenen die de 1-0 scoorde na een voorzet van Mathijs Eelsing. Weerdinge kreeg nog een paar beste counters maar de 2-0 viel niet terwijl Actief in de laatste aanval uit de counter nog wel de 1-1 scoorde en dat werd ook de eindstand.’’

VIOS straft fouten Roswinkel genadeloos af

OOSTERHESSELEN - Na een gelijk opgaande wedstrijd is VIOS-Sportclub Roswinkel in de zondag 5e klasse D in 4-0 geëindigd. Na een 0-0 ruststand stond er een slordig spelend Roswinkel in het veld. Na de voorsprong van 1-0 had aanvoerder Aaldert van Eck ook de 1-1 op de schoen, maar hij faalde alleen voor de doelman en schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. De voormalige ploeg van trainer Johan Piening strafte daarna slordig balverlies drie keer genadeloos af en het was wederom aan de uitstekende doelman Ricardo Prins te danken dat de score niet hoger dan tot een 4-0 eindstand opliep.
Roswinkel maakt zich nu op voor de thuiswedstrijd tegen DSC ‘65 die zondagmiddag op het programma staat. De aftrap is om 14.00 uur.

HZVV verrast WKE ‘16 met mokerslag

HOOGEVEEN – In de 1e klasse J heeft HZVV revanche genomen op WKE ‘16 na de 2-7 nederlaag eerder dit seizoen in Emmen. In eigen huis werd WKE ‘16 met 8-0 verslagen en de uitslag was niet eens geflatteerd. WKE ‘16 werd in de beginfase overlopen door HZVV, dat verzuimde om na 27 seconden op voorsprong te komen. De kopbal van Sander Dzemidzic ging maar net over het doel van Jan Wolters, die de geschorste eerste doelman Wim Kok verving. Eindstand op 8-0, terwijl de score ook nog hoger had kunnen uitvallen als de thuisclub wat scherper was geweest.

Titan en EHS ‘85 onderuit

NIEUW-WEERDINGE - In de zondag 3e klasse B is Titan tegen een 2-0 nederlaag op gelopen in eigen huis. Titan-trainer Henri Goeree was heel kort in zijn analyse: ,,Kan er niet veel over zeggen. Wij waren denk ik gelijkwaardig, maar zij scoorden wel twee keer.’’
In deze klasse stond ook de wedstrijd Groninger Boys-EHS ‘85 op het programma en de Schanskers verloren met 4-2. Jeroen Smit scoorde twee keer voor EHS ‘85.

Drenthina nog steeds op koers

ASSEN - De laatste nederlaag van runner-up Drenthina dateert alweer van 18 november, toen de formatie uit Emmen uitgerekend van de tegenstander verloor waar afgelopen weekend van werd gewonnen: LTC. Net als in Emmen eindigde het duel in Assen in 1-2. Het betekende voor de ploeg van trainer Robert Oosting de tiende zege in de afgelopen dertien duels. Bernard Bakker en een eigen goal zorgden voor een 0-2 ruststand en in de tweede helft bracht Marc Heerings de spanning terug in het duel, maar verder dan de 1-2 aansluitingstreffer kwam LTC niet.

HOVC verliest

STADSKANAAL - In de zondag 2e klasse I verloor HOVC met 5-1 van Stadskanaal Vooral Jeffrey Bakker van de thuisclub was een plaaggeest met 4 treffers. De eer van HOVC werd gered door Gerben Beek. ,,Het eerste half uur zijn we overklast door een goed en gevarieerd spelend Stadskanaal. Daarna gingen zij een versnelling lager spelen en konden wij wat meer meedoen, maar een wedstrijd is het nooit meer geworden.’’