Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Algemeen

Angelslo laat punten liggen

WESTERLEE - Sc Angelslo heeft zaterdag verzuimd om de drie punten mee naar huis te nemen. In een zeer matige wedstrijd werd het na een 1-0 ruststand voor Westerlee uiteindelijk 2-2. Angelslo begon slecht en Westerlee kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel van Jordy Tent. Angelslo stelde daar voetballend weinig tegenover. Het tempo lag te laag, duels werden verloren en de beleving liet te wensen over, aldus trainer Sander Eising. Typerend was dat voorin de bal werd verloren en uit een counter de 1-0 viel. Na de rust viel binnen 2 minuten de 1-1 door Yoran Reinderink die een dieptepass prima afwerkte. Een kwartier voor tijd zag Sebastiaan Kroeze zijn hoekschop in één keer in het doel verdwijnen: 1-2. Angelslo schoot zichzelf in de voet door de 1-3 niet te maken. Na zwak verdedigen ging de bal via een scrimmage in het doel en werd het vlak voor tijd nog 2-2.

Roswinkel wint nip van JVV

JIPSINGBOERTANGE - Roswinkel heeft zondagmiddag met 1-0 van JVV gewonnen door een doelpunt in de 20e minuut van Roemer Hollander. Op tweede paasdag leed Roswinkel nog een geflatteerde nederlaag, nu trok het met veel strijd en inzet de overwinning over de streep. JVV probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen, maar mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Ricardo Prins en de uitblinkende rechts- en linksback Lars van der Tuuk en Casper van der Veer bleef het 1-0.

Ruime winst NWVV in Winschoten

WINSCHOTEN - In de zaterdag 5e klasse F is NWVV veel te sterk geweest voor BATO. De Nieuw-Weerdingers wonnen in Winschoten na een 2-2 ruststand uiteindelijk met 5-2. BATO opende wel de score, maar NWVV kwam via Mark Kok en Milan Duursma op een 2-1 voorsprong. Op slag van rust wist de thuisclub nog gelijk te maken. Met 2-2 werd aan de tweede helft begonnen en al vrij snel was het Alexandro Uitenwerf die voor de 3-2 zorgde en na een uur spelen zette Marcello Kroon de wedstrijd in slot door 4-2 te scoren. Brian Tent bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-5 in het voordeel van NWVV.
NWVV maakt zich nu op voor de thuiswedstrijd tegen CEC die zaterdag op het programma staat. De aftrap is om 14.00 uur.

Weiteveense Boys wint verdiend van Wijster

WEITEVEEN - In de zondag 4e klasse D heeft Weiteveense Boys op eigen veld een 2-0 overwinning op Wijster geboekt. Volgens trainer Andre Steenhuis was het een verdiende overwinning, ,,In de eerste helft was Weiteveense Boys veel sterker en stond na half uur spelen 2-0 door Tristan Wesseling en Stijn Scherpen. Daarna kregen wij nog een paar kansen om de 3-0 te maken, maar verzuimden we dat. In de tweede helft was de wedstrijd meer gelijk opgaand en vielen er geen doelpunten meer.’’

SVV ‘04 maakt achterstand goed

DE WIJK - In de zondag 3e klasse C begon SVV 04 niet sterk aan de wedstrijd in De Wijk tegen Wacker, want na een 1-0 achterstand in de 13e minuut wisten de Schoonebekers daar tot aan de thee geen verandering in aan te brengen. Ook in de tweede helft lukte dit aanvankelijk niet, want na een uur spelen stond Wacker zelfs op een 2-0 voorsprong. Toch toonde SVV ‘04 ook nu de veerkracht om een wedstrijd bij een achterstand te doen kantelen. Dat gebeurde in het laatste kwartier toen Daan Finke en Ruben Jansen de stand weer gelijk wisten te trekken (2-2).

Punten voor SVBO en DZOH

EMMEN - In de 1e klasse J heeft SVBO drie belangrijke punten gepakt in de strijd om de degradatie te ontlopen. De ontmoeting tegen GVAV-Rapiditas eindigde in een 2-1 zege voor SVBO. Jordy Egberts tekende na ruim een uur spelen voor de belangrijke gelijkmaker en in de slotfase pakte de ploegdrie punten dankzij de winnende goal van Quentin Brands. In deze klasse kwam DZOH op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen Winsum door doelpunten van Daniel Sanafikhah en Aron Timmerman en WKE ‘16 liep in Hoogezand tegen een 2-1 nederlaag op. Volgende week speelt SVBO in eigen huis tegen DZOH en WKE ‘16 gaat op bezoek bij Hoogezand.

Bargeres wint

MEEDEN - Bargeres heeft zaterdag de 16e wedstrijd op rij gewonnen. Het werd 2-6 in de uitwedstijd tegen Meeden. De doelpunten werden gemaakt door Yorick Zweerink (3), Rob van de Graaf (2) en Casper Dorgelo.