De Drenthina-spelers Finn Huyser 14) en Finn Hoogeveen (11) worden omsingeld.

Drenthina doet goede zaken tegen Surhústerfean (4-1)

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J heeft Drenthina op het eigen sportpark De Oude Ros in Emmen de topper tegen Surhústerfean met 4-1 gewonnen.

Door de overwinning is Drenthina Surhústerfean op de ranglijst in de 2e klasse J gepasseerd. Noordscheschut blijft koploper, na een 3-0 overwinning op Wolvega. VEV ‘67 heeft een punt minder en Drenthina volgt op twee punten van de koploper. De beginfase was voor de Friezen, maar de eerste kans voor Drenthina leverde een strafschop op. In de 13e minuut werd Janiek Arends de diepte in gestuurd en doelman Fincent van der Veen kwam te laat en raakte in plaats van de bal de benen van Arends. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Resmon Roemahlewang: 1-0.

Ruim twee minuten later sloeg de thuisploeg opnieuw toe na een mooie aanval. Dit keer werd Janiek Arends de diepte ingestuurd en kon hij alleen voor Van der Veen de 2-0 binnenschieten. Nog geen twee minuten later leek Drenthina de wedstrijd te beslissen. Roland Koops kopte prachtig een afgemeten voorzet van Finn Huyser binnen. Vijf minuten voor de thee ontving Jan Willem Geleynse, na een harde tackle, zijn tweede gele kaart en mocht hij daardoor vijf minuten eerder dan de rest gaan douchen. In de tweede helft kwam Drenthina ook in ondertal nauwelijks in moeilijkheden en kwam het in de 58ste minuut zelfs nog op 4-0. Koops was het eindstation van een prachtige aanval en maakte zijn tweede van de middag. Een kwartier voor tijd bepaalde Michel Weisser uit een strafschop de eindstand op 4-1.