Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

EMMEN - De voetbalclubs in het verspreidingsgebied van De Zuidenvelder hebben afgelopen weekend als volgt gepresteerd:

Drenthina wint van SV Bedum

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J wist Drenthina met een 4-2 overwinning op SV Bedum drie punten in eigen huis te houden. Trainer Robert Oosting: ,,Met een nieuwe speelstijl kwamen we snel op voorsprong door een mooie vrije trap van Resmon Roemahlewang. Even later ging hij helaas zelf in de fout. Hij zag bij een terugspeelbal de spits van Bedum over het hoofd en die kon eenvoudig de 1-1 binnentikken. Vervolgens wist Roland Koop de bal uit een hoekschop via Finn Huyser binnen te koppen. 2-1. Dat werd ook de ruststand terwijl wij misschien met 4-1, 5-1 voor hadden moeten staan.”
Na rust ging Drenthina door met kansen creëren, maar het was Bedum die vanuit buitenspel scoorde. 2-2. Daarna maakte Janiek Arends een wereldgoal in de verre kruising 3-2 en een minuut later was het de beurt aan Finn Hoogeveen die snoeihard in de korte hoek binnenschoot. 4-2. Daarna kreeg Drenthina nog wel enkele scoringskansen, maar Robert Oosting was tevreden met de drie punten.

WKE ‘16 wint ruim van Winsum

EMMEN – In de 1e klasse J heeft WKE  ’16 onder leiding van de nieuwe trainer Bjorn Zwikker zondag met 5-1 gewonnen van Winsum. De Emmenaren wisten veel kansen te creëren en deed dat met goed gevoetbald. Voor rust was het duel al beslist. Devando Fik scoorde in een half uur liefst drie keer. Daarna werd er tweemaal gescoord door Lorenzo Hindriks. Sam Kamphuis maakte in de 2e helft nog de 5-1 namens Winsum.

Belangrijke winst voor FC Klazienaveen

DE KRIM - De voetballers van FC Klazienaveen hebben de degradatiekraker tegen rodelantaarndrager DKB met 2-4 weten te winnen. De eerste de beste aanval van DKB in de 2e minuut was gelijk raak. In de 10e minuut was het Jesse Zwart die uit een scrimmage de gelijkmaker maakte. In de 27e minuut rondde Aaron Brinks goed voorbereidend werk van Jesse Zwart af: 1-2. Vlak na rust kreeg FC Klazienaveen een strafschop en Jesse Habing scoorde de 1-3. DKB die na een rode kaart in ondertal kwam maakte het FC Klazienaveen niet gemakkelijk. DKB werd fanatieker en scoorde de 2-3. FC Klazienaveen werd onrustiger, maar Jesse Habing schoot de bal vanaf de middenlijn naar voren en tot ieders verrassing verdween die in het DKB-doel (2-4).

Weerdinge wint en Titan speelt gelijk

EMMEN - In de zondag 3e klasse B heeft Weerdinge de thuiswedstrijd tegen ASVB met 2-1 weten te winnen. In de 20e minuut kreeg Weerdinge daarbij wel de steun van ASVB dat een voorzet in eigen doel tikte. Nog voor de thee was het ASVB dat via Roy ter Veer op gelijke hoogte wist te komen. Toch was het Weerdinge dat direct na de hervatting via Nick Kroeze een 2-1 voorsprong nam. Dat werd ook de eindstand. Terwijl de wedstrijd EHS 85-Gieten werd afgelast ging de wedstrijd Titan-Veelerveen wel door en die eindigde in 1-1. Rick Hendriks open de score, maar Veelerveen wist uiteindelijk toch nog de 1-1 te scoren.

Boys onderuit tegen SPW (1-2)

ZWARTEMEER - In de zondag 4e klasse D werd de wedstrijd Weiteveense Boys – SPW  afgelast wegens de slechte gesteldheid van het veld. De wedstrijd Zwartemeerse Boys - Wijster ging wel door, maar leverde geen overwinning op voor de Zwartemeerders. Wijster kwam halverwege de eerste helft op 0-1, maar na iets meer dan een half uur was het Hidde Walda die de 1-1 scoorde en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft ging de thuisclub er wel voor maar, na een uur spelen was het toch weer Wijster die een verdedigingsfout afstrafte en de 1-2 scoorde en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

NWVV wint verdiend van Wagenborger Boys

NIEUW WEERDINGE – In de zaterdag 5e klasse F was NWVV de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar in de eerste helft kwam Wagenborger Boys uit een zeldzame uitval via een strafschop op 0-1. Brian Tent maakte hands op de doellijn en dezelfde Tent kon de stand na 25 minuten weer rechtzetten, maar miste nu zelf een strafschop na een overtreding op Erwin Schipper. In de 35 minuut werd een mooie aanval goed afgerond door Erwin Schipper: 1-1. In de tweede helft was het eenrichtingverkeer, maar NWVV moest tot de 90e minuut wachten dat Milan Duursma een van de vele kansen wel wist te benutten. Eindstand 2-1.
De voetballers van NWVV maken zich nu op voor de uitwedstrijd tegen SETA die voor zaterdag op het programma staat. SETA staat hoger op de ranglijst dan de Weerdingers. NWVV moet dus aan de bak in dit duel.