Afbeelding

Voetbaloverzicht

Sport

EMMEN - De overige voetbalclubs uit het verspreidingsgebied van De Zuidenvelder hebben afgelopen weekend als volgt gepresteerd:

DZOH nog steeds ongeslagen

WINSUM - In de weekend 1e klasse J was DZOH op het Gert Reinders Sportpark in Winsum weer goed op dreef. Winsum, de naaste belager, werd eigenlijk al in de eerste minuten voor een onmogelijke opgave gezet. Nadat Joel Zweerink in de 7e minuut de score opende (0-1), was het Aron Timmerman die binnen het kwartier de 0-2 wist binnen te schieten. DZOH bleef doorgaan en dat leverde in de 37e minuut de 0-3 op via een tweede treffer van Aron Timmerman. Dat weer ook de ruststand en na de thee schakelde DZOH iets gas terug, maar controleerde de wedstrijd wel. Winsum kreeg niet veel mogelijkheden en uiteindelijk was het Joel Zweerink met zijn tweede van de middag de eindstand op 0-4 bepaalde. Komende zaterdag staat de plaatselijke derby tussen DZOH en SVBO op het programma. De aanvang is 18.00 uur.

WKE ‘16 wint

HOOGEZAND – In de 1e klasse J wist WKE ’16 na het gelijke spel tegen SVBO de goede lijn door te trekken. In en tegen Hoogezand werd het zaterdagmiddag na een 0-1 ruststand 2-1 in het voordeel van WKE ‘16. Net als tegen SVBO was het spits Djairo Fik die WKE ’16 op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Deze stand bleef lang op het scorebord staan totdat Tobias van den Berg van Hoogezand een kans kreeg en geen fout maakte: 1-1. Tien minuten later was het toch WKE ‘16 dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Uit een hoekschop werd Brian Haak matchwinner door de goed geplaatste bal binnen te koppen (1-2) en dat was zeker een verdiende eindstand voor WKE ‘16 dat zaterdag thuis speelt tegen het op de derde plaats staande HZVV.

Remise Drenthina

SURHUISTERVEEN - In de zaterdag 2e klasse J moet Drenthina de aansluiting met de top-zes even loslaten, want het liep in Surhuisterveen door een 1-1 gelijkspel schade op. De thuisclub kwam al na zeven minuten op voorsprong via Rienk Bouma. Dat werd ook de ruststand, want behoudens een gele kaart voor Wibo van der Werff gebeurde er niet veel meer in deze eerste helft. In de tweede helft ging Drenthina op jacht naar de gelijkmaker en de beloning kwam na bijna 70 minuten via een treffer van Finn Hoogeveen: 1-1. In de laatste 20 minuten probeerde Drenthina het nog wel, maar meer dan een gele kaart voor Finn Huyser en Sem Hindriks leverde het niet meer op. Eindstand 1-1. Zaterdag speelt Drenthina thuis tegen LTC.

Klazienaveen zonder punten


MEPPEL - In de zaterdag 3e klasse is het FC Klazienaveen ook zaterdagmiddag niet gelukt om de uitwedstrijd tegen FC Meppel in punten om te zetten. De volgelingen van trainer Michel Kerkdijk wisten een eerste helft, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, tot aan de thee de stand in evenwicht te houden. Na de thee kwam FC Meppel op schot want het was Camiel Fidom die tussen minuut 60 en 70 met een zuivere hattrick FC Klazienaveen op een 3-0 achterstand zette. Nadat FC Klazienaveen ook nog Roy Sibon na een tweede gele kaart van een matig opererende scheidsrechter met een onterechte rode kaart zag vertrekken, was de weerstand gebroken. FC Meppel bepaalde met nog drie treffers de eindstand op 6-0. Zaterdag staat op sportpark De Planeet de wedstrijd tegen Be Quick’28 op het programma.

SVBO kan punten niet in eigen huis houden (2-3)

BARGER-OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse F wist SVBO de thuiswedstrijd tegen FC Assen niet te winnen. Na een 1-2 ruststand verloren de geelzwarten met 2-3. De wedstrijd was 10 minuten onderweg toen Ian Norde de score voor FC Assen opende. Nadat de doelman van SVBO geblesseerd uitviel, moest trainer Jan Moes veldspeler Tom Jeuring in het doel zetten. FC Assen rook daardoor kansen en wist tien minuten later via Kay Veenhuizen op 0-2 te komen. In de 35e minuut krijgt SVBO weer aansluiting via Niels Wessels: 1-2. FC Assen was net als in de eerste helft ook na de rust de bovenliggende partij en stond binnen vijf minuten op een 3-1 voorsprong. Na iets meer dan een uur wist Stan Wolbers nog wel de 2-3 te maken en werd SVBO ook sterker. De verdiende gelijkmaker zat er niet meer in.

Germanicus maatje te groot voor Twedo

NIEUW-AMSTERDAM - Twedo heeft zondagmiddag na een 1-2 ruststand met 4-2 van Germanicus verloren. In de 10e minuut scoorde Dion Klaassen na een aanval door de midden de 0-1 .In de 14e minuut is het Roelog van Dijk die profiteerde van een schermutseling voor het doelen de 1-1 scoorde. Roelof van Dijk en Randy Eikens zorgden voor een 1-3 tussenstand. Jeroen van der Ham deed wat terug (2-3), maar het laatste woord was voor Germanicus.

Sc Angelslo simpel langs Westerlee

EMMEN – Zaterdagmiddag wist Sc Angelslo de thuiswedstrijd in 4F tegen Westerlee met 6-0 te winnen. Na een rommelige beginfase begon SC Angelslo na 20 minuten beter te spelen en scoorde de 1-0. Uit een crosspass was het linksbuiten Brahim Chakheb die na een goede actie de bal diagonaal binnenschoot. Daarna liet Sc Angelslo enkel grote kansen onbenut, maar scoorde voor de rust nog wel. Gezim Luli scoorde de 2-0 uit een voorzet en de 3-0 werd door Brahim Chakheb gescoord uit een hoekschop. De tweede helft was het voetballend iets minder, maar Sc Angelslo maakte wel snel de 4-0 door een vanaf de zestien ingeschoten bal door Sebas Kroezen. Ook de 5-0 door Thom de Vries viel uit een hoekschop en tot slot was het Joey de Groot die een overtal situatie goed uitgespeeld en van dichtbij de 6-0 scoorde.

Schoonebeek de gelukkigste in Ruinerwold

RUINERWOLD - Na twee nederlagen op rij wist Schoonebeek in Ruinerwold met een 1-2 overwinning de drie punten mee te nemen. In de 8e minuut scoorde Brian Heins uit een scrimmage de 1-0. Na enkele kansen over en weer zag Stan Heegen op slag van rust een voorzet over doelman Krol in de verre hoek binnenvallen: 1-1. Na de rust ging Schoonebeek op jacht naar meer, maar zag in de 58e minuut dat Imre Gol zich niet kon beheersen en na trapte op Tim Slomp. Scheidsrechter Bos gaf rood en Ruinerwold werd in ondertal juist gevaarlijker. In de 82e minuut besliste Schoonebeek de wedstrijd. De na een lange blessureperiode terugkomende invaller Remco Huser kopte een voorzet van Jeffrey Berens binnen (1-2) en dat werd ook de eindstand. 

SVV ‘04 wint van Wacker

SCHOONEBEEK – In de zondag 3e klasse D wist SVV ‘04 haar thuiswedstrijd tegen Wacker na een 1-0 ruststand met 3-0 te winnen. SVV ‘04 probeerde vanaf het begin de wedstrijd naar haar hand te zetten en werd daar al een beetje in gesteund door een doelpunt van Daan Finke binnen 10 minuten. Daarna werd het wel een beetje een gelijk opgaande eerste helft zonder meer doelpunten. Eindstand 1-0. In het tweede deel van de wedstrijd was hetzelfde beeld te zien, maar nu wist SVV 04 pas in de laatste 10 minuten de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Jeroen Drenten wist de 2-0 te scoren en in de slotfase was het Julian de Groote die de eindstand op 3-0 bepaalde.

SVBC laat punten achter in Witteveen

WITTEVEEN – In de zondag 5e klasse D liep SVBC opnieuw tegen een nederlaag op. Nu was het Witteveense Boys ‘87 dat op eigen veld met 4-1 te sterk was voor de mannen van trainer Henk Hoogenbirk. Na een gelijk opgaande beginfase was het in de 22e minuut Thijs Uineken die de thuisclub op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Drie minuten later had Davey Geerts een snel antwoord door de 1-1 te scoren. Op slag van rust nam de thuisclub opnieuw een 2-1 voorsprong via Tim van Brouwershaven. Na de thee probeerde SVBC het wel, maar een kwartier voor tijd ging de wedstrijd in het slot via Thijs Uineken die uiteindelijk ook vlak voor tijd met zijn derde treffer van de middag voor een4-1 eindstand zorgde.

Dik verdiende overwinning Weiteveense Boys

WIJSTER - In de zaterdag 5e klasse D speelde Weiteveense Boys wegens het eigen onbespeelbaar veld haar thuiswedstrijd tegen Wijster in Wijster en won met 2-0. Het werd volgens trainer Andree Steenhuis een dik verdiende overwinning. In de eerste helft moest het wel lang wachten op de eerste treffer, want die viel pas in de laatste minuten voor de thee via Jesper Scherpen. Na de thee bleven de boys net als in de eerste helft de bovenliggende partij. Ook in het tweede part moesten de Weiteveners geduld hebben en wisten ze pas in de 84e minuut de wedstrijd via Thom Scheper in het slot te zetten. En dat had volgens trainer Andre Steenhuis zeker wel eerder moeten gebeuren gezien de kansen die het in de hele wedstrijd kreeg.