Van hoogstaand spel, zoals op deze foto, was in de wedstrijd tussen DVC’59 en Buinerveen zeker geen sprake. (foto Bennie Wolbers)
Van hoogstaand spel, zoals op deze foto, was in de wedstrijd tussen DVC’59 en Buinerveen zeker geen sprake. (foto Bennie Wolbers)

Zwartemeerse Boys en DVC ’59 komen niet tot winst

Sport

ZWARTEMEER – Zwartemeerse Boys en DVC ’59 hebben zondag niet het resultaat geboekt dat ze wilden. 

Het op de tweede plaats staande Zwartemeerse Boys moest op eigen veld toezien hoe Smilde ’94 er met een nipte 0-1 overwinning met de punten van door ging. Een flinke tik in de strijd om de tweede plaats achter het ongenaakbare EHS ’85 dat zonder te spelen nog verder kon uitlopen. Het was na ongeveer een half uur spelen dat de gasten uit Smilde op voorsprong kwamen en wat de boys ook probeerden, het lukte niet om een bres te slaan in de verdediging van Smilde ’94. 

Door deze nederlaag zag de ploeg van trainer Tjibbe Bruinsma ook de naaste belagers Protos en Buinen dichterbij komen. Protos, dat met 3-3 gelijkspeelde tegen Eext, heeft twee punten minder maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Komende zondag moeten de Zwartemeerders op bezoek bij middenmoter Wijster.

Onderin in zondag 4D heeft DVC ’59 het nog moeilijk in de strijd om degradatie te ontlopen. Nu was het Buinerveen dat de withemden uit Nieuw-Dordrecht op het eigen sportpark Bloemendaal met lege handen liet staan. Na een 1-0 voorsprong bij de rust leek het nog allemaal goed te gaan, maar nadat Buinerveen eigenlijk in de eerste de beste aanval op gelijke hoogte was gekomen, kantelde het duel. Na de 1-1 volgden al snel door slecht verdedigen in de DVC-defensie de 1-2, 1-3 en 1-4. DVC’59 was de geslagen ploeg, maar wist uiteindelijk met nog een treffer de eindstand op 2-4 te bepalen. Door deze nederlaag staan de mannen van trainer Dennis Bruns nu achtste met slechts 10 punten net boven Eext en Buinerveen die 8 punten hebben en hekkensluiter is DSC ’65 met 4 punten.