Afbeelding

Onnodig verlies DVC ’59 tegen Zwartemeerse Boys

NIEUW DORDRECHT – DVC ’59 is zondag thuis tegen een onterechte 2-1 nederlaag aangelopen in de derby tegen Zwartemeerse Boys. Op sportpark Bloemendaal stond het halverwege 1-1, maar Zwartemeerse Boys trok na rust met 1-2 aan het langste eind.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en dat vertaalde zich in de 20e minuut in een 1-0 voorsprong via Jeffrey Mink. DVC ‘59 probeerde te voetballen, maar zakte toch weg ook al kreeg het wel twee, drie mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen.

Zwartemeerse Boys wist een kans na een half uur wel te verzilveren. Uit een goede voorzet wist Daimy Ten Velde de stand gelijk te trekken. De 1-1 werd ook de ruststand.

In de tweede helft bleef DVC ’59 proberen om de zo broodnodige punten binnen te halen. Aan de andere kant ging Zwartemeerse Boys ook voor de volle drie punten. Wat bij DVC ’59 niet lukte, konden de Zwartemeerders wel op het goede moment. Nick Berens werd de matchwinner door uit de kansen die de boys kregen te scoren. Met een alles of niets schot van ruim 20 meter wist hij de 1-2 tegen de touwen te schieten.

DVC ’59-trainer Dennis Bruns: ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Wij hebben geprobeerd te voetballen, maar verzuimden ook ons zelf te belonen, gezien de goede kansen die wij kregen.”