Afbeelding

DVC 59 verliest inhaalduel tegen DSC 65: 1-4

NIEUW-DORDRECHT -DVC 59 is zondagmiddag op sportpark Bloemendaal onderuit gegaan in het inhaalduel tegen DSC 65. Het werd 1-4.

In de eerste twintig minuten gebeurde er maar weinig voor beide doelen, behoudens een kleine kans voor DVC 59-aanvoerder Nick Mink. Vlak daarop mocht DSC 65 een vrije bal nemen van net buiten de zestien na een lichte overtreding op Thijs Meppelink. Lars Meppelink legde de bal over de muur en liet zo de 0-1 aantekenen.

DVC 59 probeerde onder aanvoering van Roy Sibon voetballend van achteruit succes te halen. Het kreeg via de linkerkant mogelijkheden, waar Nick Mink een aantal keren goed de achterlijn wist te halen. Uit de voorzetten werd echter niet gescoord. Kort voor de rust kreeg DVC 59 de mooiste kans tot dat moment. Uit een snelle combinatie tussen Roy Sibon op Nick Mink werd Lars Jakobs op maat bediend, maar zijn inzet ging net naast.

Vanaf de 58e minuut was het eigenlijk over voor DVC 59. Eerst zag Arnoud ter Bruggen een boogbal op de deklat vallen, maar hij  mocht een minuut later toch de 0-2 scoren via een strafschop na een overtreding binnen de zestien. DVC 59 bleef voetballen en Nick Mink wist met een laag schot vanaf de zestien doelman Tibben te passeren: 1-2 en er was weer hoop voor de thuisclub. Het mocht niet zo zijn, want Yannick de Zoete scoorde de 1-3 en nadat Lars Jakobs ook nog rood kreeg wegens het wegduwen van een tegenstander, bepaalde Lars Meppelink uiteindelijk de eindstand op 1-4.