Lars Jakobs van DVC’59 (9) moet in deze situatie zijn meerdere erkennen in Valther Boys-doelman Mestemaker (foto: Bennie Wolbers).

DVC ’59 heeft geen kind aan Valther Boys

Algemeen

NIEUW-DORDRECHT - DVC ‘59 is zondag de bekercompetitie begonnen met een 10-2 overwinning op Valther Boys. Debuterend trainer Dennis Bruns kan met een goed gevoel op het duel terugkijken.

De doelpunten vielen als rijpe appeltjes. Wel moesten de withemden toestaan dat de gasten uit Valthe in de 8e minuut na een afgeslagen aanval via een snelle counter op een 1-0 voorsprong wisten te komen. DVC ’59 was wel sterker maar aanvankelijk stokte de aanval bij de zestien doordat net de eindpass of de afwerking niet goed waren.

In de 22e minuut kwam DVC ’59 eindelijk verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet van Dylan Snippe werd keurig door Jeffrey Mink over doelman Mestemaker tegen het net gekopt:1-1. Daarna was het vooral DVC ’59 dat de klok sloeg. Lars Jakobs en Jeffrey Mink verzuimden de trekken over te halen. Roy Sibon liet zien hoe het wel moest door een vrije bal keurig binnen te schieten: 2-1.

In de tweede helft stond er een ontketend DVC ’59 op het veld en liep men onder aanvoering van spelmaker Roy Sibon uit naar 10-1. Het slotakkoord was voor Valther Boys dat via Dennis Middeljans nog iets terug kon doen (10-2).