Afbeelding

Schoonebeek speelt voor Sinterklaas tegen SVV ’04

NIEUW-SCHOONEBEEK - SVV ‘04 heeft zondag de derby tegen Schoonebeek met 0-1 gewonnen.

In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op. Beide teams speelden in een hoog tempo. En ondanks dat er niet veel kansen te noteren waren, golfde het spel op en neer. Na ruim een kwartier spelen kreeg Schoonebeek mogelijkheden, maar doelman Jordy van de Corput wist zijn doel schoon te houden. Na 19 minuten was er de eerste kans voor SVV. Een vrij bal werd door Bart Moes ingekopt, maar ook doelman Martin Berens hield zijn doel schoon. Schoonebeek had de kans op de openingstreffer, maar een aanval via Leon Steffens en Stijn Schepers die de bal vervolgens voor de voeten van Remco Huser plaatste en vervolgens daarna voor de voeten van Niek Huser, maar het werd geen doelpunt. In de 44e minuut viel de enige treffer van deze middag; Schoonebeek speelde in de omschakeling spits Leon Steffens rond de middenlijn aan, Steffens wilde terugleggen op een teamgenoot maar speelde pardoes SVV-spits Rick Piek aan. Piek profiteerde volop van dit cadeautje. Hij nam de bal aan en schoof deze langs doelman Berens.

In de tweede helft kwam Schoonebeek scherper uit de kleedkamer. Het ging op zoek naar de gelijkmaker, maar ondank vele goede kansen bleef het bij de 0-1 doordat doelman Berens een aantal keren als winnaar uit de duels kwam.