Afbeelding

Schoonebeek wint ook van Wijster

SCHOONEBEEK - Schoonebeek heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Wijster met 4-2 gewonnen.

In het eerste kwartier waren er al kansen voor Leon Steffens (voorlangs), Niek Huser (net mis) en Jordy Bosch (schot gekraakt). In de 19e minuut zette Wijster de wedstrijd op zijn kop door Bart Tjarks, die de bal diagonaal in de verre hoek schoot:  0-1. Schoonebeek kreeg daarna drie mogelijkheden via Jordy Bosch en Leon Steffens maar doelman Tjarks redde bekwaam. In de 24e minuut viel eindelijk de gelijkmaker. Niek Huser werd door Twan Steffens weggestoken en schoot de bal in de verre hoek: 1-1. In de 33e minuut bereikte een voorzet van Jordy Bosch de vrijstaande Leon Steffens, die van dichtbij binnen kon tikken: 2-1.

Daarna was het Jan Willem Wubkes, die na een prachtige sleepactie in de 43e minuut de stand op 3-1 bracht. In de tweede helft kreeg Schoonebeek gelijk kansen via Niek Huser en Leon Steffens, maar vervolgens kwam Wijster wat beter in de wedstrijd. In de 60e minuut werd een overtreding op Niek Huser niet door scheidsrechter Stegers gezien. Wijster wilde sportief de bal buiten spelen, maar de bal werd diep gespeeld. Milan Jelsma ging erachter aan en lepelde de bal over doelman Berens: 3-2. Het spel werd hierna wat harder en dit leverde aan beide kanten een aantal gele kaarten op. Schoonebeek bleef wel op zoek naar meer treffers, maar wist pas in de 90e minuut de wedstrijd te beslissen. Remco Huser kopte een corner van Jordy Bosch onhoudbaar binnen: 4-2.