Afbeelding

Schoonebeek rekent af met angstgegner DSC

NIEUW-SCHOONEBEEK - Schoonebeek heeft zondag angstgegner DSC ‘65 met 2-0 verslagen.

Schoonebeek zette DSC vanaf het begin vast op eigen helft en kreeg in de 2e minuut een hoekschop. Remco Huser kon de bal terug koppen op Niek Weitering, die het leer in de verre kruising kopte: 1-0. Schoonebeek kreeg daarna direct enkele kansen op de 2-0. Niek Huser verzuimde in een 1 op 1 met DSC-doelman Dennis Schiphorst-Haalweide te scoren en in de 13e minuut kwam Remco Huser net tekort om de bal over de doelman te lepelen. Bij Schoonebeek lukte steeds minder, terwijl DSC op slag van rust een kans op de gelijkmaker kreeg. Rick Sewuster kopte een vrije bal onder in de hoek, maar een katachtige reflex van doelman Berens voorkwam een treffer.

Na de rust wilde Schoonebeek de wedstrijd graag zo snel mogelijk te beslissen. Remco Huser strandde op aangeven van Leon Steffens op de doelman en een minuut later vond ook Leon Steffens doelman Schiphorst-Haalweide op zijn weg. Schoonebeek kreeg kansen, maar pas in de 73e minuut viel de bevrijdende en verdiende 2-0. Na een combinatie die liep via Leon Steffens, Dillan Schulte en Stijn Schepers was Niek Huser de doelpuntenmaker.