Afbeelding

Emmenaren verliezen eerste finaleduel

Sport

EMMEN - In de landelijke hoofdklasse A verloor vv Emmen de thuiswedstrijd tegen SJC uit Noordwijk na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 1-4. 

Nadat kort daarop SJC-aanval met de 0-4 bekroonde wist vv Emmen via invaller Sem Nijkamp nog wel de eretreffer te scoren. Emmen moet nog flink aan de bak tegen Be Quick en concurrent SDO uit Bussum moet nog spelen tegen het eveneens in de gevarenzone verkerende TAC ’90.

Op een steenworp afstand speelde SVBO in de zondag 1e klasse F op het eigen kunstgras tegen FVC. Door de 5-2 overwinning is er nog een goede kans om zich te plaatsen voor die nacompetitie. De geelzwarten moeten zelf naar Noordster en als Jubbega de tweede periodetitel niet weet te winnen, is SVBO misschien de lachende derde voor een plaats in de nacompetitie. Ronald Gerdes scoorde drie keer voor SVBO en Emiel Seigers en Stefan Kuiper zorgden met hun treffers voor een 5-2 eindstand.

Nacompetitie voor WKE

In de zondag 2e klasse L moest WKE ’16 op bezoek bij kampioen GVAV-Rapiditas. De Emmenaren gingen na een 2-4 voorsprong met 5-4 onderuit. De doelpunten voor de Emmenaren werden gescoord door Henk Bakker, Boris Rasevic en Lorenzo Hindriks. WKE ‘16 staat nu vierde en speelt op de laatste speeldag op eigen veld nog tegen Peize en kan zich daarna nog wel gaan opmaken voor de nacompetitie