Glenn Bijl springt boven alles uit, maar kan de bal niet in het doel koppen. Foto: Gerrit Rijkens/spbe.

FC Emmen simpel door Vitesse aan de kant gezet

Algemeen

ARNHEM - FC Emmen heeft zondagmiddag in Arnhem na een 3-0 ruststand met 3-1 van Vitesse verloren.

De wedstrijd begon niet zo goed voor de Emmenaren, want in de 2e minuten leek Vitesse al te scoren. Gelukkig voor de roodwitten werd deze inzet van Armando Broja wegens buitenspel afgekeurd. In de 8e minuut was het wel raak. Een overtreding van doelman Felix Wiedwald op Broja werd bestraft met een strafschop en dat buitenkansje liet Ausamma Tannane zich niet ontnemen: 1-0.

Dat was een flinke tegenvaller voor de Emmenaren, maar de mannen van trainer Dick Lukkien gingen niet bij de pakken neer zitten. Nikolai Laursen kreeg een kans, maar zijn inzet werd geblokt. FC Emmen speelde echter niet goed en was slordig. In de 26e minuut stond het 2-0 toen Tannane de bal mooi vrijspeelde en langs doelman Felix Wiedwald in het doel krulde. Even daarna plaatste Riechedly Bazoer zijn voet tegen knie van de Sergio Pena en na ingrijpen van de VAR kon Bazoer naar de kleedkamer. FC Emmen kreeg daarna meer balbezit, maar kwam niet echt tot doelrijpe kansen. In tegendeel, het creëerde voorin bijna niets en achterin stond het ook niet goed. Vitesse kwam nog voor de thee op 3-0 nadat Simon Tibbling en Ricardo van Rhij hun tegenstander Openda te veel ruimte gaven en hij de bal simpel langs doelman Wiedwald plaatste (3-0).

In de tweede helft liet  Lukkien Tibbling achter in de kleedkamer ten faveure van Luciano Carthy. In de 56e minuut bracht Dick Lukkien ook nog Lucas Bernadou in voor de matig voetballende Michael Chacon. In de 58e minuut kwam FC Emmen tot scoren. De ingebrachte Carthy ging er op links vandoor en bracht Micheal de Leeuw in stelling. De goaltjesdief wist wel raad met dit buitenkansje (3-1). Emmen kreeg in het restant van het duel nog wel wat kansen, maar wist niet meer tot scoren te komen.

Luciano Carthy komt net een teenlengte tekort om een voorzet van Michael de Leeuw met een doelpunt te bekronen. Foto: Gerrit Rijkens/spbe).