Drukte voor het doel van Twedo. Foto: Bennie Wolbers
Drukte voor het doel van Twedo. Foto: Bennie Wolbers Picasa

Kaarten en strafschoppen bij Sc Erica tegen SV Twedo (1-1)

ERICA  - De wedstrijd in de zondag 3e klasse D tussen Sc Erica en SV Twedo heeft veel overeenkomsten met een rugbywedstrijd gehad.

Op sportpark De Veenschappen deelde scheidsrechter Ferry Hooge in deze wedstrijd, die een 1-1 eindstand kende, maar liefst vijf gele en een rode kaart uit aan SV Twedo en vier gele kaarten aan Sc Erica. Na een vrij gelijkopgaande eerste helft begonnen de beide ploegen met een 0-0 stand aan het tweede bedrijf.
Pas in het laatste twintig minuten was er sprake van enige reuring op de groene mat. Nadat de Twedo-doelman binnen enkele minuten een aantal keren treffers van SC Erica wist te verhinderen, kwam de thuisclub in de 72e minuut wel aan de leiding. Een overtreding net binnen de zestien bij Twedo betekende een strafschop. Jori Ebbinge maakte vanaf de stip geen fout en scoorde de 1-0. Sc Erica bleef daarna wel de druk houden om de wedstrijd in het slot te kunnen zetten, maar de gasten uit Nieuw-Amsterdam gaven zich niet gewonnen. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd was het in de zestien van Sc Erica raak met een overtreding en dat betekende een strafschop voor Twedo. Sander Boer nam de verantwoording en schoot beheerst de 1-1 binnen.

Op dat moment was dit een tussenstand die paste bij deze wedstrijd, maar het werd nog even spannend. Een overtreding van Dimitri Lazaridis van Twedo werd door de scheidsrechter afgedaan met een rode kaart. In overtal ging Sc Erica er nog even flink tegenaan, maar uiteindelijk bleef de 1-1 staan.