Twedo en KSC schotelden het publiek een attractief duel voor (foto: Bennie Wolbers).

SV Twedo delft onderspit in bekerduel tegen KSC

Algemeen

NIEUW AMSTERDAM - Het bekerduel tussen SV Twedo en KSC is op een regenachtig sportpark Veenoord in een 3-4 zege voor KSC geëindigd.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was de vierdeklasser uit Schoonoord de bovenliggende partij. De thuisclub kwam maar sporadische op de helft van KSC dat al vrij snel via Lars Haandrikman op voorsprong kwam. Een beetje onverwacht wist de thuisclub via een van de schaarse aanvallen via Iwan Immink op gelijke hoogte te komen: 1-1.

De vreugde was echter maar van korte duur want enkele minuten later was het Björn Huizing die een afvallende bal oppikte na twee goede reddingen van Twedo-doelman Rik Manting en KSC opnieuw op voorsprong wist te nemen: 1-2. Op slag van rust leek de wedstrijd gelopen toen Jurgen Huizing de 1-3 scoorde.

Na de thee waren de rollen omgekeerd en was het Twede dat KSC flink onder druk wist te zetten. De wissels van Twedo-trainer Jannes de Lange in de rust hadden succes. Twedo kreeg rond de 70e minuut de aansluiting via Sander Boer (2-3). Iedereen bij Twedo ging er toen nog even recht voor zitten, maar het was de ploeg van trainer Johan Hollen die in de 82e minuut de wedstrijd in het slot leek te gooien door een doelpunt van Jurgen Huizing (2-4). Even later scoorde Roy Jager nog wel de 3-4, maar verder liet KSC het niet komen.