Zondag vindt in Barger-Oosterveld weer de Sint Gerardus Majella-bedevaart plaats.
Zondag vindt in Barger-Oosterveld weer de Sint Gerardus Majella-bedevaart plaats.

Zondag weer Sint Gerardus Majella-bedevaart

Algemeen

BARGER OOSTERVELD - In Barger-Oosterveld vindt zondag 25 juni weer de Sint Gerardus Majella-bedevaart plaats.

De jaarlijkse bedevaart bestaat sinds 1906 en is dus een traditie. In de coronajaren kon het evenement niet doorgaan, maar vorig jaar is de draad weer op feestelijke wijze opgepakt. 

De dag begint om 10.00 uur met een kerkdienst, de Eucharistie, in de openlucht midden in het processiepark naast de kerk. Aansluitend is de gebruikelijke Sacramentsprocessie. De deelnemers lopen onder meer langs de kruiswegstaties in het processiepark. Bij het rustaltaar op het kerkhof krijgt iedereen de zegen. 

Na de processie is er op het kerkplein een gezellig samenzijn, opgeluisterd met muziek en er is eten om de inwendige mens te versterken. Er zijn voldoende zitplaatsen. Wie niet in staat is mee te lopen in de processie, kan in het processiepark luisteren naar de voortgang.

Tijdens deze editie van de bedevaart wordt ook een oud gebruik in ere hersteld. Er kan namelijk ‘s ochtends samen vanaf de Pauluskerk aan de Meerstraat in Emmen naar de Sint Gerardus Majellakerk in Barger-Oosterveld gewandeld worden. Het vertrek is om 8.15 uur. Men is dan op tijd voor de processie en is er zelfs nog wat tijd om - indien nodig - gebruik te maken van het toilet. Wie het leuk vindt om mee te wandelen, kan zich aanmelden bij het secretariaat via e-mail rk.emmen@degoedeherderparochie.nl.