De Boskabouters in de nieuwe doorwerkjassen (foto Henk van Wieren).
De Boskabouters in de nieuwe doorwerkjassen (foto Henk van Wieren).

Doorwerkjassen voor Boskabouters Barger-Oosterveld

Algemeen

BARGER OOSTERVELD - De onderhoudsploeg van de rooms-katholieke Gerarduskerk in Barger-Oosterveld - ook bekend als ‘de Boskabouters’ - is onlangs verrast met doorwerkjassen door Hydrowear Veiligheidskleding. 

De groep van zo’n 20 gepensioneerde vrijwilligers is iedere dinsdagmorgen actief  bij de kerk. In vaste groepen voeren ze wekelijks onderhoudsklussen uit in de tuin rond de kerk en de pastorie, in de boomgaard en in het processiebos. Ook wordt er geschoffeld en geharkt op de begraafplaats. Daarnaast worden jaarlijks de goten en daken van de Gerardusschool onder handen genomen, zodat de waterafvoer optimaal blijft en de kans op lekkages zo klein mogelijk blijft.

De leeftijd van de vrijwilligers varieert van 55 tot boven de 80. Het gaat om echte doorzetters die ook aan de slag gaan voor kerk en dorp als het weer wat minder is. Dat was voor Aafje Brands, ook lid van de kaboutergroep, reden om plaatsgenoot Gerard Cramer te benaderen. De directeur van Hydrowear Veiligheidskleding in Emmen hoefde niet lang na te denken om in te stemmen met haar verzoek om de Boskabouters te steunen. Als blijk van waardering ontvingen de Boskabouters onlangs speciale doorwerkjassen van Hydrowear, zodat er ook met minder goed weer gewoon prettig doorgewerkt kan worden.

De vrijwilligersclub is erg blij met de jassen en heeft dit ook duidelijk laten weten aan Cramer en Hydrowear.