Afbeelding

Voetbaloverzicht De Zuidenvelder

Sport

Drenthina pakt ook in Wolvega drie punten

WOLVEGA  - In de zaterdag 2e klasse J heeft Drenthina zaterdagmiddag in en tegen FC Wolvega met 3-2 gewonnen. Finn Hoogeveen scoorde binnen enkele minuten de 0-1 voor Drenthina, maar de thuisclub kwam na een half uur op gelijke hoogte. Na de hervatting kwam Drenthina binnen een kwartiertje weer op voorsprong via Jan Jaap Wever: 1-2. In het laatste half uur werd er nog twee keer gescoord, maar vielen er ook gele en rode kaarten. Ron Bethlehem van FC Wolvega  kon met rood vetrekken en Finn Hoogeveen wist direct het ondertal uit te buiten: 1-3. FC Wolvega kwam nog even terug door de 2-3 door Mounir Taj, maar dat werd ook de eindstand. Bij Drenthina werd doelman Yannick Berends nog met rood weggestuurd. De overwinning was binnen en Drenthina blijft koploper. Zaterdagmiddag staat de thuiswedstrijd tegen VEV ‘67 op het programma.

Zevenklapper voor FC Klazienaveen

DEDEMSVAART - In de zaterdag 3e klasse D heeft FC Klazienaveen met een heuse zevenklapper de volle drie belangrijke punten mee terug weten te nemen uit Dedemsvaart. In de eerste helft zagen de supporters een leuke pot voetbal met goed hoog druk van FC Klazienaveen waardoor Dedemsvaart maar één grote kans kreeg, maar die werd goed gepakt werd door doelman Jorn Wamders. FC Klazienaveen opende in de 10e minuut de score door een mooi afstandsschot van Patrick Bloemberg. Na de rust ging de ploeg goed door en werd het 2-0 door Bloemberg. Aaron Brinks wist even later de 3-0 te maken.
Een minuut later was de 3-1. Even probeerde Dedemsvaart aan te zetten, allen via een mooie combinatie met Jjesse Habing scoorde Aaron Brinks de bevrijdende 4-1 rond de 65e minuut. De 5-1 was een cadeautje terug van Brinks. Hij gaf een prima assist op de vrijstaande Jesse Habing. De 6-1 kwam uit een heerlijke individuele actie van Jesse Zwart, die met een stiftje de keeper verschalkte. De 7-1 kwam vanuit een mooi schot van Stan Kroeze.

SVBO wint ruim van HZVV (1-5)

HOOGEVEEN - In de 1e klasse J staat HZVV bovenaan, maar deze ploeg werd zaterdag door SVBO met 5-1 verslagen. De wedstrijd was nog maar net begonnen of de bal lag al achter SVBO-doelman Lennon Ebeltjes. Een voorzet werd slecht verwerkt en Guus Sijtsma schoot de 1-0 binnen. HZVV was in het eerste kwartier sterker, totdat SVBO meer fysiek in de strijd bracht. In de 21e minuut scoorde Reinier de Boer de 1-1. Even later was het weer De Boer die scoorde en SVBO op een 2-1 voorsprong bracht. Na de rust begon HZVV goed, maar kansen van Sijtsma, Mulder en Popovic werden door Ebeltjes gekeerd. In de 51ste minuut had SVBO een scherpe counter, maar Quentin Brands had twee pogingen nodig om de 1-3 binnen te koppen. Na een uur spelen werd het 1-4 door Rob Deiman en in de slotfase bepaalde Jordy Egberts de eindstand op 1-5. Klassebehoud voor SVBO is weer een stap dichterbij gekomen.
De ploeg speelt zondag de thuiswedstrijd tegen GRC Groningen (aanvang 14.00 uur). Zaterdag 18 mei wacht een uitwedstrijd in Groningen tegen PKC ‘83 (aanvang 18.00 uur). Dan zal duidelijk worden of de ploeg uit Barger-Oosterveld ook komend seizoen op dit niveau acteert.

Weiteveense Boys verliest van Nieuw-Buinen

WEITEVEEN  - In de zondag 4e klasse D heeft Weiteveense Boys de thuiswedstrijd tegen Nieuw Buinen niet in winst weten om te zetten.  De wedstrijd eindigde in een 2-1 wist voor Nieuw-Buinen. De Buuners kwamen al snel op een 1-0 voorsprong via Mike Schippers. Wat de Weiteveners ook probeerden, de ploeg wist het net niet te vinden. Dat deed Nieuw-Buinen wel weer, want na een uur spelen gooide Jos de Boer de wedstrijd in het slot. Enkele minuten voor tijd lukte het wel voor de Boys en werd het 1-2 via Tristan Wesseling, maar verder liet Nieuw-Buinen het niet meer komen.

Titan laat winst in slotfase lopen

BLIJHAM - In de zondag 2e klasse B wist Titan een 2-0 voorsprong tegen ASVB niet over de streep te trekken. Het werd uiteindelijk in de slotfase nog 2-2 en dat was volgens Titan-trainer Henri Goeree gezien de hele wedstrijd wel een terechte uitslag. Goeree: ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft wisten vrij snel een 2-0 voorsprong te nemen door doelpunten van Roy Supér en Patrick Luiten. In de tweede helft kantelde de wedstrijd langzaam de kant van ASVB op. Via Jesper Bruins kwam ASVB vlak na de thee terug tot 1-2. Wij hielden de voorsprong nog wel vast, maar 10 minuten voor tijd viel dan nog de gelijkmaker via Roy ter Veer.’’

WKE ‘16 na 4-1 nederlaag in de problemen

GRONINGEN- WKE’16 is zaterdagmiddag in de 1e Klasse J in Groningen tegen PKC ‘83 tegen een 4-1 nederlaag aan gelopen. Door die nederlaag staan de oranjehemden nu op de negende plaats die nacompetitie tegen degradatie betekent. De nederlaag van WKE ’16 was terecht, want PKC’83 was heer en meester. Ondanks de gelijkmaker van Damiën Zwikker waren de Emmenaren geen moment in de buurt van een overwinning. Handhaving zal voor de Emmenaren nog een hele zware klus worden.

DZOH onderuit

HOOGEZAND - DZOH heeft zaterdag een 5-2 nederlaag geleden tegen Hoogezand. Aron Timmermans en Tom Hiekstra maakte de Emmer doelpunten. Door de nederlaag staat DZOH samen met Velocitas 1897 op de vijfde plaats.