De Oldtimer Club Barger-Oosterveld is een hele actieve vereniging. Foto: Bennie Wolbers.
De Oldtimer Club Barger-Oosterveld is een hele actieve vereniging. Foto: Bennie Wolbers.

Oldtimer Club klaar voor 2e editie van Barger-Oosterveld op Wiel’n

Algemeen

BARGER-OOSTERVELD - In het centrum van Barger-Oosterveld wordt zondag 11 september de manifestatie Barger-Oosterveld op Wiel’n gehouden. De organisatie is handen van de Oldtimer Club Barger-Oosterveld (OCBO).

De club is in 2007 opgericht nadat een jaar eerder ter gelegenheid van de festiviteiten rond het honderdjarig bestaan van de Sint Gerardus Majellakerk enkele oldtimers voor de kerk werden geëxposeerd. Mannen van het eerste uur zijn Hans Gerdes, Herman Fischer (beiden inmiddels overleden), Herman Fuhler, Arie Zwart, Rob Segers en Harry Schürmann.

Inmiddels heeft OCBO ongeveer 60 leden, die samen tegen de 100 verschillende voertuigen presenteren. Het gaat om auto’s, motoren, tractors, bromfietsen en legervoertuigen, die grotendeels ook door de leden zelf gerestaureerd zijn. Regelmatig zijn veel van deze voertuigen op allerlei evenementen in de regio en bijvoorbeeld op Koningsdag in Barger-Oosterveld te bewonderen. Drie jaar geleden werd de jaarlijkse manifestatie Emmen on Wheels in het centrum van Emmen afgelast om daarna helemaal van de kalender te verdwijnen.

Buitenkansje

De OCBO is  daarom extra blij en trots dat Barger-Oosterveld op Wiel’n na alle corona-ellende weer kan worden gehouden. In het centrum van het dorp worden op 11 september vanaf 10.00 uur tal van oldtimers tentoongesteld. Zowel leden als niet-leden van de vereniging zijn welkom om dit te doen. Voor bezitters van dit soort voertuigen is dit een buitenkansje om hun auto of ander motorvoertuig aan een groot publiek te showen. Deelname is gratis. Ook bezoekers hoeven geen entree te betalen.

De plaatselijke horeca zal zorgen voor muzikale ondersteuning. Op de zaterdag is er als opwarmertje een optreden van funband Blixum en wordt op een groot scherm de voetbalwedstrijd Excelsior-FC Emmen vertoond. Op de zondag zal via dit scherm live de Formule 1-race in Italië live te volgen zijn. Meer informatie over de actieve oldtimerclub en het evenement zelf is te vinden op de Facebookpagina van OCBO.