Jong geleerd is oud gedaan. Foto: Bennie Wolbers.
Jong geleerd is oud gedaan. Foto: Bennie Wolbers.

Schaatspret in Barger-Oosterveld

Algemeen

BARGER-OOSTERVELD - Een grote groep vrijwilligers van ijsvereniging Hou Vol in Barger-Oosterveld heeft vorige week een aantal dagen hard gewerkt om te ijsbaan te kunnen openen. En dat is gelukt.

Kruiwagens vol sneeuw werden er afgevoerd met als resultaat een mooie sneeuwvrije ijsvlakte. Helaas was het ijs door de sneeuw nog te ruw om er ook een beetje goed op te kunnen schaatsen. De oplossing was daarna het ijs nog een keer te besproeien. Na nog een nachtje vorst was het dan zover dat de ijsmeester donderdagmiddag de baan vrij kon geven en de jeugd zich kon uitleven. Na afloop was er voor de schaatsers warme chocolademelk met een stuk rookworst.

Wethouder René van der Weide van de gemeente Emmen was uitgenodigd om het startsein te geven. Hij deed dat met een korte speech waarin hij vol lof was over de inspanningen van ijsvereniging Hou Vol en het grote leger vrijwilligers. Daarna konden tachtig kinderen zich uitleven op de ijsvloer. Voor velen van hen was het de eerste keer dat ze op de smalle ijzers stonden. Ze vermaakten zich uitstekend.