De jubilarissen met vanaf links Ida Menzen-Wösten, Anton Lukassen en Miep Biemans-Neehoff. (foto Bennie Wolbers)
De jubilarissen met vanaf links Ida Menzen-Wösten, Anton Lukassen en Miep Biemans-Neehoff. (foto Bennie Wolbers)

Drie jubilarissen bij Gemengd Koor Barger-Oosterveld

Algemeen

BARGER-OOSTERVELD - In de Sint Gerarduskerk in Barger-Oosterveld zijn zondag drie leden van het Gemengd Koor Barger-Oosterveld in het zonnetje gezet. Zij werden door de NGSV, de landelijke vereniging voor kerkmuziek in rooms-katholieke kerken in Nederland, verrast met een draagspeld.


Bij de alten is Ida Menzen-Wösten al ruim 25 jaar een gewaarde kracht in het koor. Toen zij gevraagd werd om bij het koor te komen was haar eerste reactie: ,,Doar begun ik niet an hoar, want ik kan niet zingen.’’ Maar ze zingt inmiddels meer dan een kwart eeuw. ,,Alles is te leren’’, zei pastoor Stiekema en dat heeft Menzen duidelijk bewezen. Zoon Willie mocht de jubilaris de zilveren speld opspelden.

Miep Biemans-Neehoff is al 40 jaar actief als sopraan. Ze verhuisde 42 jaar geleden nar Zeist en zong daar met haar heldere stem jarenlang de pannen van de kerk. Na het overlijden van haar man keerde Biemans terug in Drenthe en vestigde ze zich in Emmerhout. Een van de eerste dingen die zij deed, was zich aanmelden bij het gemengd koor in haar geboortekerk om haar zangkwaliteiten te laten gelden. Tweelingzus Gerda mocht de jubilaris de gouden speld opspelden. 

Anton Lukassen is 40 jaar actief als koorlid en organist. Zingen en orgelspelen is Lukassen met de paplepel ingegoten. Al op vijfjarige leeftijd liep hij dagelijks in de Fransiscuskerk in Groningen waar zijn vader als koster actief was. Op een bepaald moment kocht vader Lukassen een orgel voor thuis om er op te leren spelen. Vader kon er niet veel van, maar zijn zoon des te meer. Daar plukt het koor nog steeds de vruchten van. Lukassen kreeg de speld overhandigd van zijn dochters Iris en Maaike.