Een van de afdelingen in het Dorcas Regiocentrum in Emmen, in dit geval met tweedehands boeken.
Een van de afdelingen in het Dorcas Regiocentrum in Emmen, in dit geval met tweedehands boeken.

Dorcas Emmen heeft z’n draai gevonden

Algemeen

EMMEN - Het Dorcas Regiocentrum in Emmen heeft z’n draai gevonden in haar nieuwe onderkomen aan de Cornelis Houtmanstraat 10. Onlangs is de inrichting van de laatste afdelingen voltooid.

Het centrum is nu ongeveer zeven maanden open. In de afgelopen maanden zijn er steeds meer verkoopafdelingen ingericht, waaronder de populaire meubelafdeling. Alles wordt in goede banen geleid door vrijwilligers. De opbrengst uit verkoop van tweedehands goederen kom daardoor bijna volledig aan het goede doel. 

Dorcas is een internationale christelijke organisatie voor noodhulp aan en ontwikkeling van de allerarmsten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Het aantal vrijwilligers in Emmen bedraagt inmiddels zo’n 65 en daaronder zijn ook enkele statushouders die werkervaring opdoen en taalondersteuning krijgen. Ook is er plaats voor stagiaires.

Het centrum is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te nemen. Er is een gezellige koffiehoek waar bezoekers zich even kunnen verpozen.