Afbeelding

Dorcas opent regiocentrum in Emmen

Algemeen

EMMEN - Dorcas opent dinsdag een regiocentrum aan de Cornelis Houtmanstraat 10 in Emmen. Er worden tweedehands spullen verkocht, die grotendeels door particulieren zijn ingebracht. Verder wordt taalondersteuning gegeven aan personen die hier behoefte aan hebben, zoals statushouders en laaggeletterden.

Dorcas heeft in Nederland ruim 40 vestigingen die volledig worden gerund door enthousiaste vrijwilligers. De opbrengst van hun werk komt ten goede aan de projecten van Dorcas, een christelijke internationale noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie. Dorcas is actief in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Verder stimuleert de organisatie met de verkoop van tweedehands spullen hergebruik van goederen en materialen.

De taalondersteuning wordt kosteloos aangeboden door vrijwilligers die ervaring hebben met lesgeven. Zij doen dit in een rustige en sociale omgeving, zonder de druk van prestaties of termijnen. Op twee dagen in de week wordt ongeveer één uur in groepsverband uitleg gegeven over de Nederlandse taal, op basis van praktijkvoorbeelden. Daarnaast doen de deelnemers werkervaring op door te helpen bij de werkzaamheden in het regiocentrum. Het gaat dan om de inname van gebruikte goederen, sorteren, prijzen en verkoop. 

Het Dorcas Regiocentrum Emmen is vanaf 16 augustus geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. De taalondersteuning wordt gegeven op dinsdag en donderdag. Wie interesse heeft, kan gewoon een keer binnen lopen aan de Cornelis Houtmanstraat 10 en vragen naar de dagcoördinator of een bestuurslid. Bellen tijdens de openingstijden kan ook (0591-820437.

Dorcas zoekt ook nog enkele vrijwilligers die de taallessen kunnen geven. Ook vrijwilligers voor de kringloopafdeling zijn welkom. Er is van alles te doen, van het werken met meubels, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen of boeken tot het testen van elektrische apparaten. Ook voor het innemen en sorteren van spullen, kassawerk en bestuurstaken zijn mensen nodig.

Particulieren die spullen kwijt willen, kunnen die tijdens de openingstijden inbrengen. Meer informatie staat op dorcas.nl/winkels/emmen.