Afbeelding

Dorcas zoekt vrijwilligers voor nieuw regiocentrum in Emmen

Algemeen

EMMEN - Hulporganisatie Dorcas opent binnenkort een regiocentrum aan de Cornelis Houtmanstraat 10 in Emmen. Om vrijwilligers te werven voor deze nieuwe Dorcas-vestiging is er donderdag 31 maart een informatieavond.

De nieuwe vestiging komt op een zichtlocatie. Er worden tweedehands spullen verkocht, die grotendeels door particulieren zijn ingebracht. ,,Dorcas-vestigingen worden volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers, die een gezellig team vormen in een fijne werksfeer. Zo’n team wil Dorcas ook samenstellen in Emmen’’, aldus de hulporganisatie.

De werkzaamheden variëren van het werken met meubels, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen of boeken tot het testen van elektrische apparaten en van het innemen en sorteren van spullen tot kassawerk of bestuurstaken. 

Dorcas is een christelijke, internationale noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie die werkt aan blijvende verandering in het leven van de meest kwetsbare mensen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. De opbrengsten uit de verkoop in de Dorcas-vestigingen komen volledig ten goede aan dit werk. Ook draagt de verkoop van tweedehands spullen bij aan duurzaamheid door hergebruik.

Om mensen te informeren over de plannen en om vrijwilligers voor het Dorcas Regiocentrum Emmen te werven, is er donderdag 31 maart een informatieavond. Wie interesse heeft kan langskomen bij Baptistengemeente Het Baken aan de Kersspellaan 2 in Emmen. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. 

Aanmelden voor deze avond kan bij Harrie Tapken, telefoon 06-1251 3602, of per e-mail dorcasregiocentrumemmen@dorcas.nl of htapken@ziggo.nl. Wie wel wil meedoen maar op 31 maart verhinderd is, kan eveneens contact opnemen.