Wandelen onder leiding van een gids. Het kan weer in de bossen bij Drouwen (foto G. Commandeur).
Wandelen onder leiding van een gids. Het kan weer in de bossen bij Drouwen (foto G. Commandeur).

Wandeling voor het hele gezin door de bossen bij Drouwen

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert in augustus meerdere educatieve seizoenswandelingen door de boswachterij Gieten – Borger. De wandelingen onder leiding van een gids zijn op zondag 21 en 28 augustus.

De wandeltochten laten bezoekers genieten van de zomerse natuur, waarbij een begeleider vertelt over de verschillende planten- en diersoorten in de omgeving. De route loopt zowel langs de heide, als door het bos.

Na de tocht is er de mogelijkheid om het Boomkroonpad te bezoeken, een spannende attractie die kinderen op grote hoogte tussen de boomtoppen laat lopen door middel van veilige bruggen. Dit is op een hoogte van 22,5 meter en zorgt voor een spectaculaire ervaring. Ook is het mogelijk om de jeugd te laten spelen op de speelweide of in het Lorkenspeelbos. Tot slot kunnen gezinnen nog een bezoek brengen aan het buitencentrum waar een winkel is gevestigd met verschillende producten. Verder is hier een presentatie over het bos te zien.

De wandelingen starten om 13.30 uur. Het vertrekpunt is Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. De tocht duurt ongeveer anderhalf tot twee uur, waarbij het dragen van stevige wandelschoenen wordt aangeraden. De kosten zijn 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Vooraf aanmelden kan op https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hondsrug/seizoenswandeling-hondsrug.