De gids van Staatsbosbeheer geeft onderweg uitleg (foto Staatsbosbeheer).
De gids van Staatsbosbeheer geeft onderweg uitleg (foto Staatsbosbeheer).

Zomeravondwandeling door bossen Hondsrug

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert in augustus meerdere zomeravondwandelingen over de Hondsrug. Het vertrek is in Drouwen.

Het is prachtig wandelen als de dag ten einde loopt en avond over de bossen valt. Tijdens de zwoele zomeravondwandeling kunnen de deelnemers de overgang beleven van dag naar de nacht. De tocht gaat door het bos, maar ook langs heidevelden en verstilde vennetjes. De gids van Staatsbosbeheer laat onderweg de mooiste plekjes zien. De wandeling is ruim vijf kilometer lang en biedt volop kans ook nachtdieren te horen of te zien. Vleermuizen en reeën zijn veel aan te treffen in het gebied. De kans is groot dat ook de bosuil zich laat horen. 

De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur en zijn op woensdag 5, 19 en 26 augustus. Het vertrek is om 20.00 uur bij het Buitencentrum van het Boomkroonpad in Drouwen. De kosten zijn 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De minimum leeftijd om mee te kunnen, is 6 jaar. De organisatie raadt aan stevige wandelschoenen en bedekkende kleding te dragen, dit in verband met muggen en teken. Aanmelden is nodig en kan op www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebie­den/hondsrug.