Staatsbosbeheer organiseert de komende zaterdagen reeën­safa­ri’s.
Staatsbosbeheer organiseert de komende zaterdagen reeën­safa­ri’s.

Reeënsafari op de Hondsrug

Algemeen

DROUWEN - Staatsbosbeheer organiseert de komende zaterdagen reeën­safari’s in de boswachterij Gieten-Borger.

De deelnemers kunnen speuren naar reeën terwijl ze rustig door de bossen van de Hondsrug fietsen. De tocht start bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. Onderweg vertelt een gids ook over de ‘verborgen schatten van boswachterij’.

Het ree is van oorsprong een dagdier. Door de vele verstoringen door de mens is hij verworden tot nachtdier. Ze zijn dan ook het meest actief vlak na zonsopkomst of in de avondschemer. Op plaatsen waar reeën in alle rust kunnen leven, zijn ze ook overdag goed te zien. Tijdens de fietstocht gaan de deelnemers ’s avonds op pad om reeën te spotten. Ook als ze zich niet laten zien, zijn er wel diverse sporen in het veld zichtbaar. Voorbeelden zijn veegsporen, looproutes en vraatsporen. Ook produceren ze een bijzonder geluid, dat nog het meest wegheeft van blaffen. Wie eenmaal gewezen is op de sporen, kijkt voortaan op een andere manier naar de natuur.

De safari’s zijn op 1, 8 en 15 augustus, telkens van 19.30 tot 21.30 uur. Het vertrek is bij Buitencentrum Boomkroonpad aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen. De kosten zijn 8, euro voor een volwassene en 5 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbos­beheer.nl/natuurgebieden/hondsrug. Deelnemers wordt aangeraden donkere kleding te dragen en een verrekijker mee te nemen.