Bene en Aaltje Prins samen met Jisse Otter die hen namens de gemeente kwam feliciteren (foto Bennie Wolbers).
Bene en Aaltje Prins samen met Jisse Otter die hen namens de gemeente kwam feliciteren (foto Bennie Wolbers).

Bene en Aaltje Prins in Zwartemeer al 65 jaar een paar

Algemeen

ZWARTEMEER - Bene en Aaltje Prins in Zwartemeer hebben zaterdag hun 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Het briljanten paar kreeg onder anderen bezoek van loco-burgemeester Jisse Otter die hen namens de gemeente kwam feliciteren. 

Aaltje Prins-Bruinewoud (87) en Bene Prins (89) gaven elkaar 65 jaar geleden het jawoord in het gemeentehuis van Emmen. Het paar kent elkaar al vanaf de lagere school. Doordat Bene kameraad was met een broer van Aaltje kwam hij vaak bij de familie Bruinewoud over de vloer. De vonk sloeg pas echt over toen Bene terug kwam uit militaire dienst en de twee elkaar weer ontmoetten. 

Na het huwelijk trokken de twee in de bij de ouders van Bene, omdat een woning vinden in die tijd moeilijk was. Vier jaar later kreeg het paar een woning aan De Huizen in Zwartemeer aangeboden. Dat bleek een schot in de roos, want de twee wonen er nog steeds. Het paar kreeg twee dochters, vier kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Bene werd geboren in Zwartemeer in een gezin met 1 broer en 5 zussen. Na de lagere school begon op 14-jarige leeftijd zijn werkzame leven op een boerenbedrijf in Zwartemeer met een onderbreking van de diensttijd. Daarna volgde er een periode in het veen, maar uiteindelijk was Bene 28 jaar werkzaam op de ENKA in Emmen. Daar bleef hij tot hij kon gaan genieten van een welverdiend pensioen. 

Aaltje zag het levenslicht in een veenarbeidersgezin in Klazienaveen met 4 broers en 5 zussen. Na de lagere school en 2 jaar huishoudschool en een 2-jarige opleiding tot naaister werkte ze tot aan haar trouwen op de Bendien in Emmen.

Aaltje en Bene hadden verschillende hobby’s. Kamperen met de kinderen in de caravan, maar later ook veel georganiseerde busreizen naar Oostenrijk en Italië. De caravan staat nu onder het afdak in de tuin, want op reis gaan zit er niet meer in. De twee genieten nu met volle teugen van tuinieren, lekker niets doen, wat lezen of puzzelen en fietsen. Ook vermaken zij zich prima met de kleinkinderen en achterkleinkinderen.