Hilly en Thijs Middeljans, samen met burgemeester Eric van Oosterhout.
Hilly en Thijs Middeljans, samen met burgemeester Eric van Oosterhout.

Hilly en Thijs Middeljans in Klazienaveen al 65 jaar een paar

Algemeen

KLAZIENAVEEN - Hilly en Thijs Middeljans uit Klazienaveen hebben dinsdag hun 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Namens de gemeente Emmen kwam burgemeester Eric van Oosterhout op bezoek om het briljanten paar te feliciteren.

Thijs Middeljans en Hilly van den Berg ontmoetten elkaar bij het flaneren tussen de bruggen van Klazienaveen, hun woonplaats. Na na een verkeringstijd van zes en een half jaar gaven ze elkaar het ja-woord. 

Het jonge paar trok aanvankelijk in bij ouders van Hilly aan de Kuipstraat en de Omloop, waar ze naar het vertrek van haar ouders bleven wonen. In totaal 58 jaar. Nu woont het paar met veel plezier in de Tabithaflat aan de Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen. 

Thijs en Hilly kregen een dochter en een zoon. Inmiddels zijn er ook vier kleinkinderen.  Thijs (90) is de zoon van een gemeenteambtenaar en is zijn werkzame leven begonnen in het veen. Uiteindelijk kwam hij op de ENKA terecht in de afdeling die vroeger dienst deed als Berini-fabriek. Op 57-jarige leeftijd maakte Thijs gebruik van de VUT-regeling, waardoor hij al vroeg thuis kwam te zitten. Hij verveelde zich niet, want hij vulde zijn tijd met volleyballen, zwemmen, folders en kranten rondbrengen en werken in zijn volkstuintje. 

Hilly (89) werd op Klazienaveen geboren als dochter van een PTT-ambtenaar. Ze was huisvrouw en mag graag puzzelen, lezen en wandelen en winkelen met vriendinnen. Ook uitgebreid koken met groente uit de volkstuin was een hobby van haar. Samen ging het paar ook wel eens op stap naar bijvoorbeeld Andre Rieu en zijn orkest in Maastricht. Ook hebben ze samen veel busreizen gemaakt en veel op de kleinkinderen gepast, die altijd erg genoten van alle spelletjes met oma.