Hendrik en Aaltje Akker (foto Bennie Wolbers).
Hendrik en Aaltje Akker (foto Bennie Wolbers).

Platina bruidspaar in Emmen: Hendrik en Aaltje Akker

Algemeen

EMMEN - Emmenaren Hendrik Akker en Aaltje Holties hebben woensdag hun 70-jarig huwelijksfeest gevierd. Daarbij werd uitgebreid teruggekeken op de gezamenlijke huwelijksjaren.

Hendrik Akker is geboren op 28 mei 1926 in Nieuw-Weerdinge. Hij was het zevende kind in een gezin met tien kinderen. Toen hij oud genoeg was om zelf de kost te verdienen, ging hij aan de slag bij de AKU in Emmen. Hij bleef daar totdat hij vervroegd met pensioen kon.

Aaltje Holties werd geboren in Noordbarge op 28 augustus 1931. Zij groeide op als het op een na jongste kind in een gezin met tien kinderen. Na de lagere school was er voor Aaltje maar één opdracht en dat was uit werken in de huishouding. Ze kwam terecht bij de familie Holties. In haar vrije tijd ging ze vaak met vriendinnen dansen. Dat deed ze bij Groothuis, maar ook vaak bij Hotel Odoorn. Daar ontmoette ze Hendrik en was het liefde op het eerste gezicht. Helemaal toen bleek dat Hendrik ook nog goed kon dansen. 

Na twee jaar verkering volgde het huwelijk. Het platina paar gaf elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Emmen. Dat was op een zaterdagochtend, samen met nog vijf andere paren. Het stel kreeg eerst enige tijd onderdak bij de ouders van Aaltje. Na een jaar werd een woning in Emmerschans betrokken. Vijf jaar later verhuisden de echtelieden naar de Valtherzandweg en later naar de Nijkampenweg in de wijk Emmermeer. 

Het paar kreeg een dochter, één kleinkind en twee achterkleinkinderen. Hendrik was medeoprichter van het Emmens Mannenkoor. Hij was 40 jaar lid van de biljartvereniging Emmermeer, waar hij het oudste lid was. Andere hobby’s waren toeren op de racefiets en voetballen bij Emmerschans. Verder maakten Hendrik en Aaltje vaak samen fietstochten. Ook nu nog komt het paar de dag goed door. Aaltje mag graag puzzelen en de twee maken samen nog elke dag een wandeling rond hun appartement aan de Warmeerweg waar nu alweer geruime tijd wonen.