Het briljanten echtpaar Rieks en Linie Albers, samen met burgermeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).
Het briljanten echtpaar Rieks en Linie Albers, samen met burgermeester Eric van Oosterhout (foto Bennie Wolbers).

Emmenaren Rieks en Linie Albers al 65 jaar een paar

Algemeen

EMMEN - Rieks Albers en Linie Albers-Nijboer hebben dinsdag hun 65-jarig huwelijksfeest gevierd. Het briljanten paar werd namens de gemeente Emmen gefeliciteerd door burgemeester Eric van Oosterhout. Hij kwam langs in het appartement van de echtelieden in verzorgingshuis Heidehiem.

Linie Nijboer (91) werd geboren in Oranjedorp als vierde in een rij van vier zussen en een broer in een boerenarbeidersgezin. Linie bleef na de lagere school thuis werken, totdat ze een baan kreeg bij de Bendien. Hier werkte ze tot aan haar huwelijk met Rieks.

Rieks Albers (92) was de oudste in een gezin met zes kinderen in Nieuw-Amsterdam. Na de lagere school moest hij direct aan het werk. Hij werkte in de landbouw en bij een veenbedrijf totdat het leger hem opriep voor het vervullen van de dienstplicht als hospik in Indië. Eenmaal terug in Nederland kreeg Rieks werk bij de spoorwegen in Enschede. Via Almelo kwam hij terecht op het station in Vroomshoop waar hij bleef werken tot aan zijn pensioen.

Rieks en Linie leerden elkaar kennen toen ze op bezoek waren bij wederzijdse vrienden. Volgens beiden was de klik er eigenlijk al na een eerste oogcontact. Na ruim anderhalf jaar verkering werd de liefde bezegeld met het ja-woord in het gemeentehuis van Emmen. Eenmaal met pensioen keerden de  twee terug naar Emmen om de familie weer om zich heen te hebben.

Rieks mag graag fietsen door de omgeving terwijl Linie liever thuis zit met een goed boek of met een mooie puzzel. Het echtpaar heeft drie kinderen Lukas, Marja en Ina, acht kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.