Het groentje. Foto: meetingnature.nl.
Het groentje. Foto: meetingnature.nl.

Wandeling door Bargerveen

Algemeen

ZWARTEMEER - Het Natuurpark Moor-Veenland en Staatsbosbeheer Veenland organiseren zondag 15 mei een wandeling door het Bargerveen hoogveengebied met het thema ‘Alles wat vliegt’.

Het beginpunt is het onderkomen van Staatsbosbeheer Veenland aan de Kamerlingswijk 83 Oostzijde in Zwartemeer. Het uitstapje duurt van 11.00 tot 13.30 uur. Deelname kost 8,50 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Aanmelding is verplicht en kan via e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of 06-53199389.

De ranger van het Natuurpark en Staatsbosbeheer neemt de deelnemers mee naar de mooiste plekken in het Bargerveen Natura-2000 gebied. Men gaat op zoek naar vogels, vlinders en libellen. In het hoogveen leven veel bijzondere soorten, en in deze lentetijd zijn ze volop actief. Vooral de, zojuist vanuit het zuiden binnenkomende, grauwe klauwieren bakenen nu hun territorium af. Her en der vliegen bijzondere vlinders zoals het groentje en de aardbeivlinder en overal ziet men libellen vliegen. De gids vertelt allerlei typische wetenswaardigheden van de flora en fauna en van het hoogveengebied. Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen aan te trekken en een camera mee te nemen.